Timofti revine în politică: „Pensia mizeră de 40.000 de lei lunar nu-mi ajunge”

Unul dintre foștii Președinți ai Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a anunțat că are de gând să se întoarcă în politică, dat fiind faptul că, potrivit lui, trăiește cu o pensie mizeră de 40.000 de lei lunar, care nu i-ar ajunge nici măcar să-și întrețină cele 3 case pe care le deține.

Nicolae Timofti s-a plâns la un post de televiziune că din cauza pensiei mizere acesta nu-și permite să se întrețină pe sine și pe soția sa, trăind la limitele sărăciei. Timofti, care are 3 case și două mașini de câteva zeci de mii de Euro, susține că vrea să se reîntoarcă în Politică pentru a mai strânge câte un bănuț să-și poată permite câte o vacanță în Turcia pe un litoral de lux.

Întrebat de noi telefonic ce ar avea acesta de gând să facă dacă se va întoarce în politică, acesta ne-a declarat: „…Păi o să văd, am de gând să schimb Republica Moldova și să o modernizez în primul rând. În al doilea rând vreau să aduc tineretul înapoi acasă și să facem ca pe vremea saiuzului Sovietic, să deschidem locuri de muncă în primul rând. În rest o să vedem ce și cum și ce, dar eu cred că ar fi foarte bine să fie” – ne-a declarat Timofti.

Solicitat de un reporter, un purtător de cuvânt din cadrul Aparatului Prezidențial, domnul Pavel F., ne-a declarat că deja ar și avea un loc de muncă pentru Timofti: la stricat nuci. Din cauza că din anii trecuți au rămas o grămada saci cu nuci la stat cărora nu le-a fost scos miezul, Timofti ar fi candidatul perfect la stricat nucile din cei 100 de saci cu nuci ai aparatului de stat.

În același timp, medicul lui Timofti ne-a contactat atenționându-ne că acesta ar suferi de o boală la creier care nu poate fi tratată așa ușor. Acesta ne-a îndemnat să fim precauți și să nu credem în declarațiile lui Timofti fiind că acesta și-ar putea reveni după ce va relua regulat pastilele.

Articole asemănătoare