Niște polițiști din Capitală protestează că nu mai pot trăi din mita mizeră: „Măriți-ne mita!”

imagine simbol

Scumpirile din ultima vreme i-a dus pe niște polițiști din Capitală la limita disperării. Aceștia au început astăzi a protesta în incinta Guvernului artătându-se nemulțumiți de mita mizeră pe care aceștia o mai primesc din când în când de la oameni și care, în ultima vreme, este din ce în ce mai mică.

Trei polițiști din Capitală au ieșit astăzi nemulțumiți în fața autorităților pentru a cere salarii mai mari, fiindcă din cauza scumpirilor din ultima vreme, mita a devenit practic fără valoare. Aceștia susțin că, de cât să mai ia mita de la cetățeni din când în când, mai bine s-ar apuca de arat pământurile – lucru care le-ar aduce mai mult venit: „N-are rost de luat mită, că e prea mică și mizeră că nici nu se mai merită de luat. Vedeți că totul s-a scumpit, dar salariile nu s-au scumpit. Nu se poate așa ceva, noi ne-am săturat că ei se gândesc numa cum să mărească la profesori, la pedagoji și la pediatri dar la polițiști nu vor să mărească mita. Măriți-ne mita, vrem mărirea mitei, mărirea miteeeee-i.” – s-a arătat nemulțumit unul dintre polițiștii prezenți la protest care a început mai apoi a țipa pe acolo.

Mai mulți cetățeni care au trecut pe alături nu s-au abținut de la a-și exprima părerea referitor la protest: ,,Eu de mult am spus că unii dintre ei își ies din minți. Tata meu îi fost polițist și țin minte că dacă nu aducea mită acasă, păi mama nici nu-i gătea mâncare”. O altă persoană ne-a dezvăluit o situație mai ieșită din comun care i s-a întâmplat cu câțiva ani în urmă: ,,Eu într-un an i-am dat mită la un polițist și l-am rugat să treacă cu vederea ce-am făcut atuncia, fiindcă conduceam prea repede că mă grăbeam la o nuntă. Păi și când a auzit că mă duc la nuntă, păi a vrut să-i dau mita în Euro și nu în lei – cum i-o dasem. Și ce să fac, am scos o sută de Euro și la nuntă am pus leii.”

Din fericire am reușit să dăm și de una dintre soțiile celor trei polițiști care au protestat pentru salarii mai bune dar și o mită mai bună. Femeia a fost destul de deschisă cu noi:

Reporter: Bună ziua, cum credeți de ce soțul dumneavoastră împreună cu alți doi oamenii ai legii au ales să protesteze?
Soția: Sincer, ieri am fost la o petrecere cu familiile celorlalți, și după 3 sticle de vin de casă, de la Băcioi, le-o venit ideea asta. Noi am crezut că-i o glumă.
Reporter: Păi, și nu se tem?
Soția: Dap ei încă nu s-au trezit, amuș până în seară se vor liniști. Aveau încă și pancarte dar bine că le-am ascuns că de altfel era să fie rușine cu totul.
Reporter: Și ce scria pe placate dacă nu-i secret?
Soția: Mi-e rușine să vă spun, dar am cam uitat și eu că eram și eu oleacă ciupită.

Cei trei polițiști au plecat însă acasă după ce au realizat că luarea de mită este, de fapt, ilegală. Aceștia și-au cerut scuze după ce au fost anunțați de acest lucru și au motivat că n-au știut, după care au plecat pe la casele lor.

Articole asemănătoare