Noi detalii despre avionul Dublin – Chişinău care s-a umplut cu fum în zbor: Piloţii fumau iarbă

Noi detalii despre aeronava Dublin-Chișinău care s-a aprins chiar în zbor îngrozindu-i pe pasageri. O expertiză a constatat că fumul venea de fapt din cockpit-ul aernavei, acolo unde piloții fumau iarbă.

Avionul de pe Cursa Dublin-Chișinău a început brusc a scoate fum chiar în timpul zborului, îngrozind pasagerii care credeau că era vorba de vreo scurgere de gaze. Majoritatea pasagerilor au intrat în panică crezând că acolo le-ar fi fost sfârșitul. Aceștia au aterizat imediat în capitală fiind evacuați de urgență de către o stewardesă.

Cu toate acestea, expertiza a constatat că fumul s-a luat chiar din cockpit – locul unde pilotul și copilotul conduce avionul. Cei doi piloți, ambii irlandezi, și-au aprins țigara fumând iarbă chiar înainte de a ateriza pe aeroportul din Capitală iar din cauza că nu era posibil de deschis fereastra cockpit-ului, tot fumul s-a dus în spate în cabina avionului unde se află pasagerii.

Piloții irlandezi nu pot fi trași la răspundere pentru acest fapt, dat fiind faptul că aceștia nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova și au zburat în aceeași zi înapoi. Mai mult, autoritățile din Irlanda nu văd nici o problemă în aceast fapt și cred că piloții, fiind și ei oameni, au și ei dreptul la libertate și la puțină distracție în timpul muncii pentru a putea lucra mai bine. Din această cauză aceștia nu vor mai fi urmăriți penal.

Și unii pasageri care s-au aflat în avion și erau în panică se arată ușurați: „Huh, sincer să vă spun credeam că gata, asta e. Am crezut că avionul o să explodeze sau ceva, fiind că știți cum atunci când în filme vezi fum într-un avion, atunci el de obicei explodează. Dar bine că așa o fost să fie doamne Măiculița Domnului.. Ei și ce dacă piloții au fumat iarbă or pătrunjăl cum spun moldovenii noștri, lasă-i să fumeze ce vor ei dar principalu fumul să nu iasă din motorul avionului. Chiar bodaproste lui Dumnezău că așa o fost să fie” – ne-a declarat o moldoveancă care s-a reîntors din Irlanda și se afla în aeronavă la momentul dat.

Acest lucru nu este un caz singular în țara noastră. Anul trecut dintr-o aeronavă Chișinău – Moscova la fel a ieșit niște fum dintr-un avion din cauza că pilotul, copilotul dar și niște stewardese făceau frigărui chiar la bordul aeronavei în timp ce așteptau îmbarcarea noilor pasageri.

Articole asemănătoare