Noi detalii despre Prințul Filip: Acesta a crescut în raionul Hîncești

Noi detalii au ieșit la iveală despre Prințul Filip al Marii Britanie după decesul acestuia la vârsta de 99 de ani. Conform certificatului său de căsătorie publicat pentru prima dată recent, acesta s-ar fi născut în satul Cărpineni din raionul Hîncești și și-ar fi petrecut acolo o fază din copilărie.

Potrivit unor prieteni bătrâni de-ai prințului din Cărpineni, aceștia și-l amintesc pe Prințul Filip drept Filipaș, mezinul lui Teodor și Anișoara Smith care s-au mutat în republica Moldova înainte de primul război mondial pentru a primi azil politic, aceștia fiind pe acele timpuri evrei în Marea Britanie.

La vârsta de doar 15 anișori părinții prințului Filip au hotărât însă să se întoarcă înapoi în Marea Britanie, fiind că Evreii nu mai erau urmăriți ca înainte. Acolo Prințul a cunoscut-o pe viitoarea regină a Regatului Unit, Regina Elisabeta a II-a, pe care a adus-o în republica Moldova pentru a se logodi la o Biserică din Hîncești. Mai târziu, aceștia s-au căsătorit în orașul London din Marea Britanie.

Reamintim că prințul Filip, soțul reginei Regina Elisabeta a II-a, a decedat cu câteva zile în urmă la vârsta de doar 99 de ani, lăsând în urmă o casă, o vie dar și un câmp lăsat în pârloagă în satul Cărpeni, raionul Hîncești.

Articole asemănătoare