Noi măsuri anti-Covid de la Mitropolie: Plata în Biserică doar cu cardul

Noi măsuri anti-Covid de la Mitropolie care vor fi aplicate pentru toți enoriașii din toate Bisericile din Republica Moldova. De la 1 August, în Bisericile de la noi nu vor mai fi acceptați banii fizici ci doar plata cu cardul bancar sau telefonul mobil. Mitropolitul a semnat un document în acest sens.

Decizia vine după ce niște medici și experți moldoveni au demonstrat că virusul poate fi trimis chiar și prin lei moldovenești, mai ales la Biserică – acolo unde zilnic toți enoriașii ating lei și bănuți iar apoi își astupă gura când casă, se ating la ochi sau la nas riscând să se infecteze cu Covid.

Drept urmare, ÎPS Mitropolitul Vladimir împreună cu o Bancă de la noi din țară a decis ca achitarea tuturor serviciilor Bisericești – de la lumânări până la botezuri sau nunți – să fie efectuată doar cu cardul bancar sau telefonul mobil care deține aplicația băncii respective.

Astfel, începând de la 1 August, creștinii nu vor mai putea plăti cu bănuți sau bancnote. Achitarea cu cardul va costa însă și un mic procentaj (6%) care se va împărți jumătate Bisericii și jumătate Băncii. De exemplu, dacă se va plăti un serviciu care costă 100 de lei, din cont se vor mai extrage 6 lei adiționali dintre care 3 vor merge către Mitropolie, iar 3 către Banca care pune la dispoziție serviciul.

Tinerii de la noi s-au arătat surprinși de această veste, aceștia spun că faptul că de acum pot plăti cu Bitcoin la Biserică, îi va face să doneze și mai mulți bani lăcașilor sfinte. Pe de-o altă parte, bătrânii se arată dezamăgiți din cauza că nu dețin un card bancar și nu știu cum se folosește. Biserica a intervenit însă și a promis asistență și ajutor pentru toți oamenii în vârstă pentru a le deschide un cont bancar sau a le instala o aplicație mobilă a băncii cu care pot plăti la Biserică.

Articole asemănătoare