Noi restricții pandemice: În transportul public vor fi lăsate cel mult 300 de persoane

Din cauza răspândirii rapide din ultima vreme a Covidului, Primăria Chișinăului împreună cu Asociația Obștească de Covid a anunțat noi restricții anti-Covid pentru cetățenii din Capitală dar și din suburbiile Chișinăului. Care sunt acestea afli în articolul ce urmează.

 • În troleibuze nu vor fi lăsate mai mult de 300 de persoane
  Pentru a lua măsuri împotriva troleibuzelor arhipline, primăria a decis să reducă numărul de persoane care vor fi lăsat în interiorul lor. Astfel, de acum înainte vor putea urca 300 de persoane, șoferul fiind neinclus. În plus va fi nevoie și de ținerea distanței sociale în troleibuz.
 • Mesele în restaurante și localuri se vor lua doar cu mască
  Nu este o practică nouă, acest lucru este deja răspândit în Statele Unite, acolo unde se port măști cu o gaură pe care o poți deschide atunci când mănânci sau bei ceva.
 • Închiderea frezeriilor și a saloanelor de frumusețe
  Prin această restricție primăria speră că tot mai multe persoane vor deveni urâte și nu vor mai dori să iasă din casă, reducând numărul de infectări cu virusul.
 • Cluburile și barurile de noapte rămân deschise pentru cei cu bani
  Din cauza mai multor funcționari de la primărie care vizitează des cluburile și barurile de noapte, consiliul primăriei din Chișinău a hotărât să lase aceste localuri deschise, cu condiția că se va ține distanța socială și se va plăti o taxă de intrare în mărime de 200 de lei.
 • Azilurile de bătrâni se închid
  Dat fiind faptul că oamenii bătrâni se pot infecta mai ușor de Covid și pot avea un decurs mai complicat, primăria a decis să închidă azilurile iar pe bătrâni să-i trimită înapoi acasă la copiii lor.
 • Prepararea mămăligii cu brânză, jumere și pepeni murați
  La gătirea mămăligii cu brânză și jumerele de casă nu sunt necesar oarecare restricții. Din fericire acest lucru rămâne în continuare permis.

Totodată, autoritățile îndeamnă oamenii să fie precauți și să mai meargă din când în când vreo câțiva kilometri pe jos ca să mai tragă câte o gură de aer – decât să se urce în tranportul public expunându-se pericolului de infectare.

Articole asemănătoare