Noi scumpiri! Un moldovean mănâncă numai fasole ca să aibă gaz în casă

Dea lungul istoriei, moldovenii au dat dovadă de curaj și au luptat cu marile imperii, dar de această dată lupta se dă împotriva scumpirilor. Astfel se poate face înțeleasă soluția unui moldovean de a avea gaz ieftin în propria casă.

După ce a înțeles că guvernul nu se preocupă de aprovizionarea cu gaze a țării, Vasile Congaz a decis să vină el cu o soluție pentru a se aproviziona cu gaz ieftin. “Dacă mănânc trei porții de fasole, reușesc să am gaz în casă pentru o zi. La moment eu fac un experiment pentru a vedea câtă fasole să mănânc la iarnă, mi-am și luat un aparat special care transformă băținile în gaz.” – a scris Vasile pe o rețea socială. Acesta este convins că ideea sa este genială și este gata să ofere lecții de energie ecologică, care nu necesită aprobare de la Ministerul Mediului.

Reporterii noștri l-au sunat pe domnul Congaz pentru a afla mai multe detalii, acesta a declarat: “Criza gazelor a afectat întreaga Europă, inclusiv Moldova. Eu sunt un om care îi place să fie tot timpul pregătit, și mănânc mâncare sănătoasă, fasole. Le recomand tuturor moldovenilor să încerce metoda mea de dobândire a gazelor naturale, că cu așa conducere la iarnă o să murim de frig. Nu e nimic greu, tre să porți cu tine toată ziua un aparat care-i cât trei pampersuri, dar îți transformă bășinile în gaz și economisești o grămada bani. Eu am dezvoltat acest dispozitiv și m-au contactat niște investori de la Tesla, cică vor să-l cumpere ei pentru a-l patenta.”

Criza gazelor nu este nici pe departe terminată. După ce rușii au tăiat gazul în Bulgaria, iar Germania a redeschis minele de cărbuni, moldovenii care acum sunt la mare habar n-au ce îi așteaptă la iarnă. Vasile Congaz rămâne un exemplu de moldovean curajos și inventiv, care se adaptează la orice situație complicată. El, și alții ca dumnealui, au dus faima țării noastre în lume.

“Dacă aveți oaspeți la voi, puneți-le vată în nas și câte un aparat de-acesta la fund de care am eu. Mai apoi hrăniți-i cu fasole, să vedeți cât gaz o să vă producă. Nici n-o să mai aveți nevoie să cumpărați gazul de pe paiță la prețurile acestea nebune.” – ne-a spus Vasile.

Articole asemănătoare