Noul Președinte al Statelor Unite, Joe Biden, are rădăcini moldovenești: „Bunicul Domnului Jora e de la Căușeni”

Astăzi, 20 Ianuarie 2021, Joe Biden a fost inaugurat ca noul Președinte al Statelor Unite ale Americii și tot odată a devenit figura politică spre care privește o lume întreagă. Și în Republica Moldova se vorbește despre inaugurarea domnului Joe Biden, despre care mai mulți istorici de la noi declară că ar avea rădăcini moldovenești.

Este vorba despre domnul Serghei Bidon din Căușeni, bunic al lui Joe Biden care ar fi decedat la finele anului 2005 și care ar fi lăsat în urmă o casă și pe nepoată-sa Viorica Clinton, cu care echipa noastră a reușit să discute.

Într-un interviu telefonic, Viorica Clinton în vârstă de 49 de ani, verișoară al noului Președinte al SUA, ne-a povestit un pic despre verișorul ei și cum și-au petrecut copilăria în casa bunicilor din Căușeni. Viorica își amintește cu nostalgie cum în copilărie se juca cu Joe Biden, căruia îi ziuceau Jorică, de-a scunselea prin mahala: „Jorică era un băiețel cuminte, îi plăcea tot timpul fie el conducător la toate”

Din documente confiențiale echipa noastră investigativă a putut scoate la iveală că Joe Biden a plecat cu părinții săi din Moldova în SUA pe când avea nouă ani.

Articole asemănătoare