Nu vor numai gaz ieftin. Biserica cere statului compensații pentru benzină

După ce Mitropolia Moldovei a cerut statului ajutoare din cauza că Bisericile nu vor putea plăti facturile la gaz, ÎPS Vladimir s-a gândit să ceară tot de la stat și niște compensații pentru toți stareții din țară. Acestora nu le mai ajunge să-și umple bacul BMW-urilor din cauza motorinei scumpe.

Mitropolia Moldovei împreună cu mai mulți stareți din țară au înnaintat către stat încă o cerere în care cer ajutoare de vreo câteva milioane fiind că nu le mai ajunge să-și umple bacurile mașinilor pe care le dețin pentru a mai vizita din când în când credincioșii pe acasă și a-i întări sufletește, cum obișnuiesc aceștia deseori.

„Este datoria statului să ne ajute și pe noi, Biserica, fiindcă din cauza benzinei scumpe mulți preoți stareți sunt nevoiți din păcate să meargă în transportul public și nu cu mașina proprie, cum obișnuiau în trecut când benzina era mai ieftină. Zilele trecute însuși Înalt Prea Sfințitul Mitropolit a fost nevoit să meargă pe jos vreo 500 de metri pentru că s-a terminat benzina BMW-ului și este prea scump să-ți umpli bacul de mai multe ori pe zi când ai nevoie. Acest lucru este inadmisibil, credem că statul trebuie să ajute urgent Bisericile cu milioane, altfel mulți preoți vor semnala insolvență și multe Biserici vor da faliment, căci preoții nu mai au bani să se întrețină.” – se arată îngrijorat Vasile Cebotari, unul dintre reprezentanții Mitropoliei Moldovei.

Cu toate că nu plătesc nici o taxă la stat și nici nu prea publică rapoartele financiare, Bisericile din țară cer ajutoare bănești în mărimi de milioane de la stat, altfel amenință că nu se vor mai ruga pentru conducere: „Dragi Guvernanți și Conducători Politici, eu pe voi v-am pedepsit deja și așa nu mă mai rog pentru voi. Dacă vreți să încep să mă rog din nou pentru voi toți, să vă curăț de păcate, eu vă îndemn să ne ajutați pe noi preoții fiindcă e prea scump să ne alimentăm BMW-urile iar statul trebuie să-i ajute pe slujitorii Domnului dacă vor să nu-i blestemăm. Dacă nu ne veți ajuta și nu o să ne compensați benzina, o să vă dăm la patruzeci de zile, știți că blastămul de Preot e foarte puternic și poate sta asupra voastră o viață întreagă” – a mărturisit Episcopul Marchel într-o scrisoare publică către autorități.

Din mai multe surse anonime am aflat că dacă statul nu le va mai plăti preoților ajutoare bănești pentru gaz și benzină, atunci mulți dintre aceștia au amenințat că vor scuipa în Sfânta Împărtășanie înainte să-i împărtășească pe enoriași și ar putea mări doza de alcool pe care o toarnă în Sfânta Taină pentru a se răzbuna pe autorități.

Articole asemănătoare