O cheamă Nicu: După căsătorie femeie s-a ales din greșeală cu numele soțului

Situație neplăcută la Secția de Pașapoarte pentru un cuplu din Chișinău proaspăt căsătorit. În loc ca soția să primească numele de familie al soțului, aceasta s-a ales cu prenumele său în pașaport.

Natalia Cebotari din capitală, cel puțin așa-i era numele vechi, s-a ales cu un șoc chiar după ziua căsătoriei sale. Aceasta a mers la secția de pașapoarte pentru a primi pașaportul cu noul său nume și a aflat că noul nume îi este de fapt: Tolea Cebotari, prenumele fiind al bărbatului ei de 27 de ani.

Supărată de greșela autorităților, acesta și-a telefonat bărbatul pe nume Tolea Munteanu pentru a-i împărtăși vestea proastă. Peste jumătate de oră mai târziu, s-a prezentat și bărbatul la secția de pașapoarte din Chișinău unde a început a-i lua la rost pe lucrătorii de acolo: „Ce nu vă uitați mai bine nebunilor? Mi-ați speriați femeia și a-ți făcut-o să plângă chiar după ziua nunții noastre, ați stricat tot. O să-m plătiți daune morale” – s-a arătat enervat bărbatul femeiii care-i poartă același prenume.

Pe de-o altă parte, lucrătorii de la Secție s-au arătat confuzi declarând că nu înțeleg de ce bărbatul s-a înfuriat într-atâta: „Solicitarea de schimbare a pașaportului a fost depusă însuși de soacra femeiii, adică mama mirelui. Aceasta ne-a comunicat să-i schimbăm prenumele din pașaport și nu numele de familie, cum o facem de obicei. Într-adevăr ni s-a părut straniu că soacra a vrut neapărat ca noua mireasă să poarte numele de Tolea Cebotari, din spusele miresei însă am aflat că soacra ar fi în realitate împotriva acestei căsnicii și din această cauză s-a întâmplat toată asta” – ne-a declarat Svetlana Mânzu de la secția de unde se emit pașapoartele moldovenești în Capitală.

Am contactat-o pe soacra miresei iar aceasta ne-a confirmat acest lucru: „Fetișcana asta s-o măritat cu Tolea a meu numai ca să-i chice totul de-a gata: casă, mașină, afacere. Eu de la bun început am fost împotriva acestei căsnicii și n-are ea ce ne purta nouă numele de familie că nu merită, scorpie ce-i ea. Să-l lase în pace pe fiul meu să-și găsească o fată bună și să-și ducă de viață” – s-a arătat îngrijorată Anastasia Munteanu, mama bărbatului care i-ar fi schimbat prenumele soției fiind că nu o poate suporta.

Articole asemănătoare