Obiceiul de Bobotează e obicei: Dodon mai nu s-a înecat în Râul Nistru

Așa cum suntem deprinși în fiecare an, și în acest an Igor Dodon a mers de Bobotează la scăldat. De această dată însă așa cum și-a dorit soția sa și în locul unde Galina și l-a dorit – anume în Râul Nistru.

În acest an se pare însă că fostul președinte, după a realizat iarăși că nu mai e președinte, mai nu s-a înnecat în râul nistru din motiv că apa era prea rece și acesta aproape că a primit un șoc hipotermic. Contactat de un reporter, un purtător de cuvând a declarat că Igor Dodon se simte bine însă încă este în stare de șoc, nu din cauza că aproape s-ar fi înnecat în Nistru dar mai degrabă din cauza pierderii alegerilor prezidențiale.

Partidul Socialiștilor a convocat o ședință extraodrinară pentru a ține un discurs de susținere pentru Dodon: „Domn Dodon este membrul nostru de onoare și vrem să-l susținem. De aceea am decis să-i cumpărăm din donațiile partidului un bazin chiar la el acasă unde iarna va putea intra în el și se va putea scălda în anii viitori de Bobotează, fiindcă bazinul nu-i atât de adânc. Nu vrem ca acesta să mai meargă pe la iazuri, ați văzut că astăzi mai nu s-a înecat în râul Nistru„ – a declarat un membru de Partid și coleg de-al lui Dodon într-o conferință de presă. Pe acest caz s-a expus însă și un preot pe care Dododn l-a vizitat de mai multe ori pentru a se spovedi. Părintele a dorit să-i păstrăm însă anonimatul:

„Domn Dodon are păcate mari, el ori de câte ori venea la mine și-mi povestea despre fel de fel de lucruri pe care le-a cadonat sau le-a primit în culioace… lucruri de la care sincer să vă spun mi se ridica părul de pe cap. Eu de fiecare dată l-am iertat fiindcă el e ctitorul bisericii noastre și ne-a donat foarte mulți bani până acum, însă una că eu dar alta gândește Dumnezeu și prin această faptă primejdioasă care ar fi fost să i se întâmple domnului Dodon poate Domnu a vrut să-i transmită ceva pentru ca să se corecteze și să se spele o dată și o dată de păcatele pe care le-a făcut. Să se dea la credință.” – a susținut preotul.

Articole asemănătoare