Ordinea Mondială a Masonilor s-a adunat la sediul partidului ȘOR de la Orhei

Premieră în Republica Moldova după ce evenimentul lojei mondiale ai Masonilor din acest an a avut loc chiar în această noapte în sediul Partidului ȘOR de la Orhei, mai exact la Orheiland. A fost vorba de un eveniment privat și secret la care au participat doar Masonii și invitații lor din toată lumea.

Ca în fiecare an, loja masonică foarmată dintr-un grup de 66 de bărbați s-a adunat din toată lumea chiar la sediul partidului ȘOR de la Orhei. Bărbații s-au adunat acolo pentru a pune lumea la cale și pentru a mai discuta despre evenimentele care se petrec în lume – nu ne-a fost comunicat însă despre ce anume s-a vorbit acolo așa cum nimănui nu i-a fost comunicat. Cert este însă faptul că Ilan Șor a fost cel care a deschis evenimentul printr-o intervenție online care a fost redată live pe pagina sa de Facebook, după care acesta s-a deconectat:

„Dragi membri ai lojei Masonice, sunt mândru să vă pot acorda sprijinul personal în acest an și să vă acord sediul nostru de la Orhei pentru ca să discutați problemele lumii. Eu vă urez succese și noi vă lăsăm în pace, dar sperăm mult ca pe viitor să ne ajutați și voi când vom avea nevoie, fiindcă Orheiul nostru va deveni Monaco și eu acest lucru îl știu.” – au fost cuvintele lui Șor din live-ul de pe Facebook, după care acesta s-a deconectat de la evenimentul masonilor și a vorbit cu urmăritorii săi de pe Facebook. Echipa noastră a fost la sediul ȘOR de la Orhei unde, peste câteva ore bune, am întâmpinat mai mulți bărbați care purtau niște medalii și tocmai ieșeau din sediul partidului fiindcă evenimentul s-ar fi deja sfârșit. Un bărbat din Statele Unite s-a oprit și a fost de acord să ne dea o mică declarație, nedorind însă să ne mai răspundă la întrebări: „Îi mulțumim domnului Șor pentru invitația sa călduroasă în Republica Moldova. Chiar aveam nevoie și în acest an de o locație unde să aibă loc evenimentul nostru, dar în Statele Unite n-am putut rămâne din cauza Covid și aici suntem mai siguri. Vă urez o zi bună și Buddha să fie cu voi!” – ne-a declarat bărbatul care face parte din loja masonică și căruia însă nu-i cunoaștem numele.

Echipa noastră a dat și peste o servitoare de la sediul ȘOR care ar fi instalat o cameră ascunsă care să filmeze evenimentul lojei masonice. Femeia ni s-a plâns însă că telefonul i-ar fi fost nimicit și aceasta nu mai are acces la conturile ei de Facebook și de TikTok. Loja masonică mondială se strânge în fiecare an din țară în țară pentru a dezbate problemele cu care se confruntă lumea. În anul 2014 spre exemplu, masonii s-au îngrămădit chiar în România iar acest an în țara noastră.

Adunarea lojei Masonilor în România, anul 2014.
Articole asemănătoare