Paginile furătorilor miliardului vor fi însemnate de către Facebook

Guvernul a votat un nou proiect de lege care prevede marcarea cu o bifă pe Facebook a tuturor persoanelor acuzate că au furat miliardul. În comparație cu paginile oficiale care conțin o bifă albastră, noua bifă roșie de pe Facebook va avertiza cetățenii despre furătorii miliardului.

Cererea de marcare cu o bifă roșie care conține titlul de Furător al Miliardului a fost direcționată de către Guvernul Republicii Moldova direct către fondatorul Facebook Mark Zuckerberg fiind rugat să colaboreze cu autoritățile moldovenești pentru a-i identificat cât mai repede pe furătorii miliardului de Euro. Asta după ce autoritățile au mai creat o listă cu toate persoanele implicate în Furtul Miliardului ale căror pagini și profile ar urma să fie marcate de Facebook, primul în listă fiind chiar Ilan Șor.

În listă se află și alte persoane precum Mariana Tauber, Vlad Filat, Veaceslav Platon, Vladimir Plahotniuc ba chiar și Igor Dodon care s-a arătat bucurat de faptul că bifa lângă numele său va fi roșie, dar nu s-a prea bucurat când a aflat că un click pe bifă indică faptul că ar fi participat la furtul miliardului și a cerut să fie creată o nouă bifă care ar conține logo-ul partidului Socialiștilor și a Comuniștilor. Ideiii lui Dodon s-au alăturat și alte vedete de la noi, care cer pe Facebook ca paginile și profilurile lor să fie marcate cu o bifă roză pentru a indica că ar fi vedete foarte întrebate din Republica Moldova.

Totuși, bifa roșie de pe Facebook nu va fi unica pedeapsă aplicată. Furătorii miliardului nu vor mai putea posta story-uri, accepta mesaje de la alți utilizatori sau cereri de prietenie iar locația lor va fi detectată de fiecare dată când vor dori să acceseze rețeaua socială și locul exact va fi redirecționat direct către Interpol care va încerca să-i prindă pe figuranții din furat miliardul care sunt dați în căutare internațională fiind că nu doresc să se întoarcă pentru a depune mărturii.

Articole asemănătoare