DECIS. Pensia Babelor nespălate din transportul public va fi scăzută

Veste bună pentru toți călătorii din Capitală care mai ales în sezonul de vară au neplăcerea de a da peste câte o femeie mai bătrână sau babă de la care miroase a hoit. Pentru a preveni astfel de situații, Primăria Chișinăului a decis introducerea unor noi legi în acest sens votate astăzi.

Astfel, autoritățile au decis reducerea pensiei cu până la 40% a tuturor persoanelor în vârstă care primesc o pensie și își permit să se afle nespălate prin transporturile publice deranjându-i și pe ceilalți călători și punându-le în pericol sănătatea, din cauza că mirosul îi poate face să leșine.

Mai mult, în caz de încălcări, pe lângă reducerea pensiei cu 40 de procente babele vor mai fi și amendate cu câte 1000 de lei. Dacă însă acestea vor promite să-și cumpere săpun ca să se spele, vor primi 500 de lei înapoi pentru a achiziționa aceste lucruri. Prin această măsură autoritățile speră să mai adune niște bani în bugetul de stat pentru a-i învesti în drumuri. Prin troleibuze vor umbla angajați speciali care vor mirosi oamenii mai în vârstă iar dacă vor depista nereguli, se vor impune următoarele amenzi:

  1. Putoare foarte intensă de hoit care deranjează întreg troleibuzul. 40% din pensia lunară va fi extrasă timp de 3 luni iar pensionarul va lucra o săptămână în folosul comunității.
  2. Putoare intensă de hoit care deranjează câțiva pasageri. 20% din pensia lunară va fi extrasă timp de o lună iar pensionarul va lucra o săptămână în folosul comunității.

Mai multe femei în vârstă se arată nemulțumite de această lege și au amenințat cu proteste. Doamna Agafina, care a recunoscut că din când în când își mai permite să împută transportul public cu mirosul ei neplăcut, ne-a declarat: „Eii hai, ce-i cu lumea asta că eu o viață întreagă am umblat așa și parcă nimeni nu o zis nimic. Mai ales acum lumea are măști și nu pre miroasă. Ce să fac dacă mă spăl și eu de două ori pe săptămână, iar capul mi-l spăl doar sâmbăta ca să nu trec apa că știți că totu-i scump și trebuie ținut din scurt, mai ales cu pensia mea mizeră de 600 de lei lunar”

Primăria Capitalei a declarat că va fi consecventă în acest caz și va trimite controlori prin rutiere și troleibuze care vor controla babele mirosindu-le ca să vadă dacă acestea emană un miros neplăcut iar în final pentru a le amenda și a le scade pensia, așa cum prevede legea care a intrat în vigoare astăzi 1 Iulie.

Articole asemănătoare