Pensia Babelor nespălate din transportul public va fi scăzută

Veste bună pentru toți călătorii din capitală care mai ales în sezonul de vară au neplăcerea de a da peste câte o femeie mai bătrână sau babă de la care miroase a hoit. Pentru a preveni astfel de situații, Primăria Chișinăului a decis introducerea unor noi legi în acest sens.

Astfel, autoritățile au decis reducerea pensiei cu până la 40% a tuturor persoanelor în vârstă care primesc o pensie și își permit să se afle nespălate în transporturile publice deranjându-i și pe ceilalți călători.

Mai mult, în caz de încălcări pe lângă reducerea pensiei cu 40 de procente babele vor mai fi și amendate cu câte 700 de lei, dacă însă acestea vor promite să-și cumpere săpun ca să se spele, vor primi două sute de lei înapoi. Prin această măsură autoritățile speră să mai adune câte ceva bani în bugetul de stat și să-i reinvestească direct în drumuri și în școli.

Mai multe femei în vârstă se arată nemulțumite de această lege și au amenințat cu proteste. Doamna Agafina, care a recunoscut că din când în când își mai permite să împută transportul public cu mirosul ei neplăcut, ne-a declarat: „Eii hai, ce-i cu lumea asta că eu o viață întreagă am umblat așa și parcă nimeni nu o zis nimic. Mai ales acum lumea are măști și nu pre miroasă. Ce să fac dacă mă spăl și eu de două ori pe săptămână, iar capul mi-l spăl doar sâmbăta ca să nu trec apa că știți că totu-i scump și trebuie ținut din scurt, mai ales cu pensia mea mizeră de 600 de lei lunar”

Primăria Capitalei a declarat că va fi consecventă în acest caz și va trimite controlori prin rutiere și troleibuze care vor controla babele mirosindu-le ca să vadă dacă acestea emană un miros neplăcut iar în final pentru a le amenda și a le scade pensia, așa cum prevede legea care va intra în vigoare de la 1 August anul curent.

Articole asemănătoare