Plahotniuc o susține pe Morari: „A fost o jurnalistă cinstită, la fel cum și eu am fost un politician cinstit”

Cuvinte de laudă din partea fostului lider PLDM acuzat de furtul miliardului Vladimir Plahotniuc. Acesta a lăudat-o pe Morari declarând că jurnalista i-ar fi un exemplu de un om cinstit, la fel cum se consideră și el pe sine.

Vladimir Plahotniuc a dat un interviu unui post radio din Republica Moldova, nevrând să declare unde se află la moment. Printre temele discutate la radio, Plahotniuc s-a arătat impresionat de jurnalista Natalia Morari luând-o drept un exemplu pentru sine și povestind despre munca sa împreună cu Morari pe perioada când jurnalista lucra la PublikaTv care-i aparținea lui Plahotniuc.

Plahotniuc a mărturisit despre Natalia Morari: „Doamna Morari este un exemplu de om onest și fidel, care a arătat curaj și bună-cuviință. În perioada când eram șef la Publika acolo lucra și Natalia, aveam o colaborare foarte bună – fiind că ceea ce-i spuneam să facă, ea aceea și făcea și nu-mi punea prea multe întrebări. De asta doamna Morari era una dintre cele mai apropiate și bine plătite jurnaliste. Uneori mă ruga să-l invit în studio ba pe unul, ba pe altul și noi îi invitam, toată asta din cauza că doamna Morari era o jurnalistă de nota 10. Dacă ar fi să spun într-o propoziție: doamna Morari a fost o jurnalistă cinstită, așa cum și eu am fost un politician cinstit în toți acești ani, am făcut drumuri bune pentru cetățeni și le-am îmbunătățit viața, însă din păcat mulți nu văd aceste rezultate și mă acuză, ce să le faci dacă-s orbi” – a declarat Vladimir Plahotniuc pentru postul radio.

Totodată, Plahotniuc nu vede nici un conflict de interese în acest caz și susține că fiecare om are libera alegere de a face ce-i poftește inima: „Lumea judecă cum și pe mine m-au judecat, că le-am furat miliardul, că una, că alta… dar lăsați omul în pace să facă cum îi poftește inima, să se iubească cu cine vrea și să facă ce vrea, ce-i interesează pe toți ce am făcut și cum am făcut. Dar la noi așa este societatea asta bolnavă, cum a zis și doamna Morari. Câte am făcut eu pentru Republica Moldova în câțiva ani, nu au făcut alții în decenii iar rezultatele vorbesc de la sine” – a mai afirmat Plahotniuc moderatorului de la postul radio Publika.

Reamintim că Vladimir Plahotniuc a fugit într-un loc necunoscut cu câțiva ani în urmă împreună cu familia sa și cu niște sacoșe negre cu bani dar și haine. Se speculează faptul că fostul oligarh și-ar fi cumpărat o insulă în America de Sud unde-și petrece restul vieții nefiind deranjat de cineva. Alte teorii susțin însă că acesta și-a fi făcut câteva operații plastice și ar călători prin Europa fără a putea fi identificat – asta datorită zecilor de cetățenii pe care acesta și le-a achiziționat.

Articole asemănătoare