Poliția rusă a arestat un porumbel din cauza protestului său anti-război

Scene de neînchipuit la Moscova. Poliția din Rusia a arestat astăzi un porumbel din simpla cauză că acesta reprezintă pacea și ar fi protestat împotriva războiului alături de alți protestatari.

Poliția rusă a surprins astăzi în piața roșie și un porumbel de culoare albă care reprezintă pacea și stabilitatea, așa că polițiștii s-au luat din urma lui până când l-au prins pentru a-l duce într-o colivie din Siberia. Comisarul Feodor Wasilevichi care a arestat porumbelul și-a motivat decizia astfel:

„Noi în țara noastră n-avem nevoie de un porumbel alb care numai face propagandă păcii și astfel transmite indirect mesaje împotriva războiului, cuvânt interzis în țara noastră. Nu ne trebuie nouă propagandiști ai păcii. Am arestat porumbelul dat fiindcă ni s-a părut foarte suspect, la sigur a fost transmis aici de către serviciile secrete de prin America ca să ne filmeze și să înregistreze audio. Anunțăm că din dată vom pune porumbeii păcii pe grătar și nu le vom mai da voie să zboare liber prin țara noastră. În plus, nu vom mai lăsa păsările din țările calde să se întoarcă în Rusia ci le vom opri la vamă printr-o operațiune specială – doar cu toții știm că păsările pot aduce fel de fel de boli, de aia trebuiesc arestate și împușcate. Totodată, avertizăm prietenii noștri Americani să nu ne mai trimită porumbei aici fiindcă noi le vom trimite urși, avem păduri destule.” – a declarat polițistul care i-a deschis porumbelului un dosar penal.

Și în alte orașe din Rusia au fost observate câteva cârduri de porumbei care la fel au fost prinși și arestați – poliția și-a motivat acest lucru însă prin faptul că aceștia n-ar fi vaccinați la Covid. Autoritățile ruse atenționează oamenii care iese la proteste să ia cu ei doar porumbei care provin din Rusia iar dacă descoperă porumbei din alte țări, atunci să-i raporteze imediat poliției, fiindcă altfel cetățenii riscă o amendă de un miliard de ruble (circa 50 de Euro).

Arestul porumbelului din Rusia l-a șocat și pe Igor Dodon, fostul Președinte al țării. Acesta se consideră iubitor de hulubași și-l va ruga pe Putin să-i dea drumul porumbelului fiindcă are și el la Sadova niște porumbei și i-ar părea rău ca nu cumva să ajungă și ei prin Federația Rusă și să fie identificați ca porumbei străini.

Articole asemănătoare