Polițist a scăpat de pușcărie după ce și-a plătit amenda din niște bani pe care i-a luat cândva mită

Caz amuzant dar șocant în orașul Chișinău după ce un polițist a fost surprins că a luat mită de la un șofer cu trei săptămâni în urmă. Acesta a plătit atât amenda cât și judecătorul care se ocupa de caz cu o parte din banii pe care i-a primit drept mită de la altcineva.

Polițistul Ghenadie Rusu din Hîncești care lucrează în capitală a luat de la un șofer mită în valoare de treizeci de mii de lei după șoferul a încălcat limita vitezei dar și a agresat cinci persoane turbând ordinea publică, aflându-se în stare de ebrietate. Pentru a scăpa de pușcărie, șoferul s-a gândit că ar fi mai bine să-i plătească polițistului 30 de mii de lei mită – lucru care l-a și scutit pe șofer de pușcărie dar și de cele 50 de mii de lei pe care ar fi trebuit să le fi plătit statului.

Acest caz a fost însă surprins de una dintre camerele de vedere care se aflau în apropiere. Polițistul a fost dat în judecată de către un alt coleg, tot polițist, cu care nu a vrut să împartă mita de 30 de mii de lei. Acum polițistul va plăti din mita primită 8 mii de lei judecătorului, 7 mii de lei amendă, și 5 mii de lei colegilor săi pentru ca aceștia să închidă gura și să nu-l dea în judecată iar restul banilor în valoare de 10 mii de lei îi va putea păstra. Potrivit propriilor declarații, din banii dați polițistul își va realiza visul și va petrece o vacanță de vis în Antalia alături de familia sa și cei 2 copii.

Ghenadie se arată foarte mulțumit de decizia instanței de a-l scuti de închisoarea în care acesta și-ar fi petrecut următorii 5 ani din vață. Totodată, polițistul este mândru de faptul că a găsit o cale inteligentă prin care a scăpat de pușcărie dar și de a române în continuare polițist și om al legii.

Articole asemănătoare