Un porumbel l-a găinățat pe Voronin după ce l-a confundat cu o statuie învechită

Ghinion pentru liderul Comuniștilor Vladimir Voronin. Acesta a fost găinățat astăzi de către un porumbel, chiar în timp ce vorbea la tribună în fața lumii.

Voronin a rămas dezamăgit rău când, după minute bune în care a vorbit astăzi de la tribună despre ce lentă avea Ștefan Cel Mare, a observat că un porumbel a făcut caca chiar pe jachetul său pe care l-a primit în dar de la Putin pe vremea pe când Voronin încă era președinte:

„Mucos de golub, iau-te că mi-a găinățat jachetul. Eu jachetul ista l-am primit în dar de la domnu Putin, așa jachet am văzut prin cărț istorice că o avut numai Ștefan Cel Mare și Mihai Viteazu, și eu deja îs al treilea care tot poartă așă ceva. Eu rog echipa de aicia să prindă porumbelul pentru ca să-l tragem la răspundere pentru fapta comisă, că nu-i frumos să faci caca pe un om al țării ca mine care a luptat pentru, cum să vă spun, pentru patrie și pentru luptătură că dacă nu fășem eu nică pentru țara asta, apăi închipuiți-vă cum porumbelul ista se bălega peste toț cetățenii, nu numai pe mine…” – vorbea Voronin oamenilor care îl urmăreau mai degrabă pentru a se amuza decât pentru a extrage vreo informație de la el.

Analiștii politici și zoologii de la noi cred că porumbelul l-ar fi confundat pe Voronin cu o statuie mai învechită și din acest motiv l-ar fi găinățat. Unul dintre analiști ne-a explica situația pe care a analizat-o împreună cu echipa sa:

„Știți, porumbeii văd altfel decât noi oamenii – ei văd alb negru, nu prea văd culorile. Păi și porumbelul acela a văzut că domn Voronin mai nici nu se mișca și a crezut că-i vreo statuie, și hop – a făcut caca. Nu-i prima oară, țin minte că i s-a întâmplat și domnului Timofti pe vremea când era președinte. Eu le spun să se bucure că știți cum se spune la noi: dacă te găinățează porumbelul, păi ai noroc.” – ne-a declarat Vasile Flocea, zoologul prezidențial care ajută în astfel de întrebări.

Articole asemănătoare