Premieră în Moldova! Prima babă din țară care se consideră transmoșneag

După ce a privit parada LGBT din luna iunie, o bătrânică din raionul Soroca a făcut coming out-ul pe o rețea socială dezvăluind că s-ar simți mai degrabă bărbat decât femeie.

Acordarea statutului de țară candidată la aderarea în UE, a oferit curaj bătrânilor de a se manifesta pe deplin în societate, dar și online. Baba Ioana din raionul Soroca, satul Parcani, a făcut o postare publică pe o rețea socială în care își liniștește vecinii și declară că “a fost tot timpul cu fundul în două bărci”. Această postare pare a fi prima din Moldova, în care o bătrână face astfel de declarații.

După cum am aflat, era vorbă în sat că Baba Ioana n-ar fi fost ea, ci Moș Ion. Preotul din Parcani a fost auzit pe lângă Biserică rugându-se pentru păcatele babei Ioana, iar enoriașii nu erau convinși de vocea doamnei cu pricina. Aseară, Baba Ioana a postat o mare dezvăluire pentru consătenii săi: “Din Moldova și până la Bruxelles, eu vreau să știe toată lumea că eu am fost tot timpul cu fundul în două bărci. Și chiar dacă preotul din sat știa, o găsit de cuviință să păstreze secretul și să mă aibă în paza Domnului. Vecinilor care citiți această postare, liniștiți-vă, nu am mâncat pe nimeni, iar tu, baba Ileana, vezi că ți-au ieșit găinile din coteț.”

Se pare că baba Ioana/Ion, nu se înțelege prea bine cu vecinii săi, de aici și tonul pasiv agresiv folosit in postarea dată. Cu toate acestea, un asemenea eveniment este în premieră pe meleagurile noastre. Odată cu apariția postării date, mai multe companii s-au adresat babei Ioana/Ion pentru a le promova produsele online. Se pare că acel un milion de like-uri strânse, i-au fost de folos. Adevărul întotdeauna va ieși la iveală, și iată că în cazul de față, aceasta are și potențial economic.

Articole asemănătoare