Preot din Strășeni a refuzat să cunune o fată fiindcă aceasta nu mai era virgină: “Feciormio a dormit deja cu ea”

Scandal de proporții în raionul Strășeni din Republica Moldova după ce un preot a refuzat sa cunune o tînără pereche chiar în ziua cununiei pe motiv că mireasa nu mai era fecioară, ci ar fi avut anterior relații chiar cu feciorul preotului.

La Biserica din Strășeni, unde s-au adunat mai multe rude pentru a oficia slujba cununiei, preotul a amânat ceremonia chiar de fața tuturor celor prezenți la ziua care ar fi trebuit să fie un motiv de bucurie pentru toți, în special pentru mireasă. După refuzul preotului, femeia care urma să devină mireasă a ieșit din lăcașul sfânt in lacrimi. Preotul însă a început a-i striga din urmă:

„Fă, păcătoaso, cum ai mai putut fa să cauți cununie? Tu ai păcătuit chiar cu feciorul meu, eu singur v-am prins anul trecut lîngă poartă cum vă pupați. Ești o needucată, educația asta prostească ai primit-o de la mă-ta, tot o poamă ca și tine. La voi dragostea de păcat s-a transmis genetic. Mamta știe că ai încercat să vii noaptea la feciorul meu în pat, când ea încă dormea? Eu te preîntâmpin, dacă te duci să te cununi în satul vecin, preotul de acolo nu te va primi. Eu am legături cu toți preoții din raion și am să le spun la toți să nu te cunune. Va trebui să atămîiesc Biserica dupa tine, și chiar am să spun la toți ce destrăbălată ești tu”. Tânărul mire a rămas și el supărat pe mireasă, inițial neavând încredere în spusele preotului, mai ales că feciorul preotului este chiar slujitor al Bisericii și mâna dreaptă al tatălui său. După ce mireasa a ieșit din Biserică, mirele a mers în altar, acolo unde i-a rupt preotului candelnița.

L-am contactat pe tânărul mire care susține că totuși dorește cu orice preț să se căsătorească cu femeia pe care o iubește: „Ea mie mi-a zis că e virgină, mama chiar a dus-o la un medic gineocolog. Dar eu pe ea o iubesc mai tare decât orice pe lumea asta și chiar mi-i totuna ce spune lumea, dacă nu vrea preotul să ne cunune apăi chiar am să mergem la baptiști că poate ne-or cununa ei fără mâr, pâr.” – susține mirele de 24 de ani care ne-a promis că va merge la Vorbește Moldova pentru a povesti despre nedreptatea comisă împotriva lui și viitoarei sale soții.

Cazul din Strășeni nu este unicul de acest fel, situații similare au avut loc în mai multe sate. Tot mai mulți preoți refuză să cunune fetele care deja au întreținut relații intime. Unii dintre preoți chiar refuză să cunune chiar pe femeile văduve, argumentând că ele deja au reușit să vadă ce înseamnă bărbat. Totuși, pentru o sumă impunătoare de bani care s-ar duce direct în fondul de construire al Bisericilor tot acei preoți acceptă să efectueze ceremonia de cununare.

Procesul de cununie devine tot mai complicat pentru fetele sau femile care dorescă să se căsătorească și nu mai sunt virgine. Potrivit unui studiu recent, tot mulți tineri ajung să întrețină relații intime înainte de căsătorie, fapt ce este strict interzis de către Biserică.

Articole asemănătoare