Președinta a adresat Felicitarea de Crăciun în 35 de limbi

刑務所のドドン – Așa a început mesajul președintei Maia Sandu în japoneză. Ca de fiecare dată, președinta Republicii Moldova le-a urat și în acest an moldovenilor de prin diferite colțuri ale lumii un Crăciun Fericit în 35 de limbi.

Mesajul președintei i-a impresionat însuși pe traducătorii de la Google Translate care au rămas muți când au realizat că Președinta a adresat un Crăciun Fericit în tocmai 35 de limbi. Printre limbile străine în care Maia Sandu le-a urat moldovenilor un Crăciun Fericit se numără rusă, germană, engleză, italiană, franceză, spaniolă, chineză, arabă, indiană și chiar limba nord-coreană pentru moldovenii de pretutindeni care sunt stabiliți cu traiul în Coreea de Nord.

Ideea i-ar fi venit chiar unui lucrător de la Președinție, care i-ar propus Maiei Sandu să le ureze un Crăciun Fericit tuturor moldovenilor stabiliți în toate țările lumii. Mai mulți Moldoveni din țări precum Suedia sau Brazilia au rămas însă dezamăgiți amar, dat fiind faptul că nu au fost felicitați în limbile respective cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului: „Păcat, eu tare am așteptat mesajul doamnei Sandu în suedeză pentru că copiii mei stabiliți aici vorbesc numai limba suedeză. Sperăm că la anul doamna Sandu o să ne felicite în mai multe limbi, un prieten din Norvegia la fel a rămas dezamăgit că nu au fost felicitați și moldovenii stabiliți în Norvegia în limba de acolo.. că ei doar tot trimit bani acasă și merg să voteze.” – s-a arătat dezamăgită o moldoveancă stabilită în Suedia.

Auzind acestea, Președinția și-a cerut scuze de faptul că Președinta s-a limitat la felicitarea de Crăciun în doar 35 de limbi, mai ales că potrivit statisticilor peste 2 Milioane de Moldoveni se află în circa 120 de țări ale lumii. Anul viitor aparatul Prezidențial a promis să extindă mesajul de felicitare la 50 de limbi pentru ca și mai mulți moldoveni să simtă magia sărbătorilor de Crăciun fiind felicitați de către Președintă.

Articole asemănătoare