Președinta a adresat felicitarea de Paști în 33 de limbi

Încă o surpriză din partea Președintei republicii Moldova Maia Sandu, care a urat tuturor moldovenilor un Paște Fericit. Aceasta s-a adresat în special moldovenilor stabiliți la muncă în alte țări: Franța, SUA, Germania sau chiar Japonia.

Ideea i-ar fi venit unui apropiat al Președintei, care i-ar propus acesteia să ureze un Paște Fericit tuturor moldovenilor stabiliți în toate țările lumii. Mai mulți Moldoveni din țări precum Suedia sau Brazilia au rămas dezamăgiți, dat fiind faptul că nu au fost felicitați în limbile respective cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului.

Printre limbile în care Maia Sandu i-a felicitat pe moldoveni cu ocazia Paștelui se numără și limbile: arabă, turcă, marocană, latină ba chiar și nord coreană pentru toți moldovenii stabiliți în Coreea de Nord care sărbătoresc Paștele Ortodox.

Totodată, Președinția și-a cerut scuze de faptul că Președinta s-a limitat la doar 33 de limbi, dat fiind faptul că pese 2 Milioane de Moldoveni se află în peste 120 de țări ale lumii. Anul viitor aparatul prezidențial a promis să extindă mesajul de felicitare la 50 de limbi.

Articole asemănătoare