Președintele Franței vine în Moldova: „Mi-i dor de străbunica de la Ungheni”

Președintele Franței Manuel Macron va veni într-o vizită în Republica Moldova pentru a se întâlni cu președinta Maia Sandu dar și pentru a-și vizita străbunica Eugenia în vârstă de 104 ani – o femeie în vârstă care trăiește în Ungheni.

Manuel Macron a declarat la o emisiune televizată din Franța că nu are răbdare să vinî în Republica Moldova, nu doar pentru a discuta cu președinta Maia Sandu lucruri importante ce vizează cele două țări, dar și pentru a-și vedea străbunica pe care de mult timp nu a mai vizitat-o fiind ocupat datorită funcției sale importante.

În perioada în care nu era președinte al franței, Macron a vizitat Republica Moldova câte o dată pe an vara când avea concediu pentru a-și vedea străbunica și a-i mai duce bunuri din Franța. În plus, președintele Franței a declarat că-i mai trimite din când îi când bunicii sale Eugenia Macron din Ungheni câte o geantă din Franța, dar se bucură când bunica îi trimite în Franța câte-o gâscă friptă, vre-o bancă de pepeni murați și câteva sticle de vin moldovenesc.

Macron a mers și la un post radio francez unde la fel a menționat cât de mult îi este dor de străbunica din R. Moldova: „Străbunica mea pentru mine este ca o mamă. Eu pe vremea când nu eram președinte mergeam mai regulat în Republica Moldova, dara cum o mai văd pe telefon și vorbim din când în când. Dar vreau să merg neapărat să o văd, fiind că într-adevăr mi-i dor de străbunica din Ungheni. Măcar atâta timp cât mai este în viață am șansa s-o revăd”

Eugenia Macron în vârstă de 104 de ani trăiește în Ungheni și este străbunica președintelui Francez Manuel Macron. Bătrâna s-a mutat în Republica Moldova după al doi-lea război Mondial unde a lucrat la o fabrică producătoare de baghete și croissanturi franțuzești vândute în Republica Moldova. Astăzi bătrâna este îngrijită în mare parte de către fratele lui Macron Andre.

Articole asemănătoare