Primăria Capitalei a cumpărat autobuze moderne de ultimă generație din Rusia

Un nou contract a fost încheiat între Primăria Chișinău și o companie din Rusia producătoare de autobuze. Primăria Chișinău va plăti peste 50 de milioane de lei pentru 15 autobuze care ar urma să circule prin capitală.

Compania rusească producătoare de autobuze ar fi un foarte bun partener al Primăriei Chișinăului, dat fiind faptul că autobuzele care circulă la moment prin capitală și care au fost achiziționate încă prin vremea în care exista Uniunea Sovietică, au fost procurate de la exact aceeași companie specializată în domeniu.

Autobuzele ar fi de ultimă generație în stilul Sovietic, dodate însă cu o grămada funcții printre care aer condiționat, wifi și prize de încărcat telefonul mobil chiar în timpul unei călătorii cu autobuzul. Cu toate acestea însă, troleibuzul are un mare dezavantag care deranjează în special organizațiile protejatoare de mediu: noile autobuze nu au nevoie de benzină sau electricitate, ci merg pe gaz – carburantul pe care-l importăm tot din Rusia.

Pe de-o altă parte, Primăria se laudă cu contractul dat și spune că gazul este mai prietenos pentru mediu decât electricitatea: „Noile autobuze de ultimă generație vor circula curând prin capitală, trebuie să le mai schimbăm niște piese defecte și apoi le puntem în funcție. Nu înțeleg criticile, că merg pe gaz că nu știu ce.. păi să știți că gazul e cu mult mai prietenos pentru mediul înconjurător și ecologie decât electricitatea, acest lucru nu o spun doar eu ci toți experții și oamenii de știință din Rusia.” – a declarat Ion Ceban, primarul Capitalei, jurnaliștilor.

Noile autobuze numite de „moderne” și „de ultimă generație” ar putea începe să circule la mijlocul anului 2022, dat fiind faptul că mai trebuie un pic asamblate fiind că s-au defectat pe drum fiind transportate cu avionul din Rusia.

Articole asemănătoare