Primăria Capitalei plănuiește construcția unei noi intersecții

Cadou chiar în ajun de 8 martie pentru Chișinăuieni. Primăria Capitalei împreună cu primarul Ceban plănuiește construirea unei noi intersecții, după unul dintre cele mai inovative proiecte de arhitectură lansat vreodată în R. Moldova.

Motiv de mândrie la Primăria Chișinăului, acolo unde Martin Rene, un vestit proiector din Franța, a prezentat noua intersecție care ar urma să apară într-un sector al Capitalei. Ba mai mult, această intersecție ar putea atrage mai mulți turiști în Republica Moldova. Primarul Capitalei Ivan Ceban s-a arătat foarte mândru de intersecția care urmează să apară în curând:

„Chișinăul nici într-un caz nu va rămâne în urma Europei, noi suntem un oraș cu mult mai inovativ chiar și decât Paris. Această intersecție va fi cea mai grandioasă din toată Republica, așa intersecție nu s-a construit nici la Bălți și nici la Orhei. Ba mai mult, problema ambuteiajelor va fi rezolvată, noi am vorbit cu consilierii noștri acest lucru și ei ne-au asigurat să nu ne facem griji. Intersecția va fi construită undeva pe lângă Piața Centrală, fiindcă locuitorii orașului au votat anume pentru aceasta regiune. Ce-i drept forma arată oleacă cam deocheată, dar nu-i vorba pe asta. Oamenii de știință de la noi au făcut tot felul de studii și au ajuns la concluzia că anume o astfel de intersecție în formă de penis va reduce ambutaiajele cu până la 69% – asta sună foarte bine. Sperăm să începem cât mai curând lucrările, dar mai întâi vom lua niște credite.”


Promo  Stai acasă ca o lene și n-ai de lucru? Caută un loc de muncă în Moldova pe delucru.md dând un click aici

Cu toate acestea, mai multe femei în vârstă de la Piața Centrală s-au arătat îngrijorate de noua intersecție din cauza formei pe care o are: „Ptiu, bată să-i bată. La ce fac stradă în formă de pu#ă? Că noi deiestea avem destule în țară și nu mai avem nevoie să le vedem pe stradă. N-au putut să facă vreo formă mai frumoaso? Măcar o cruce sau ceva.. nerușinații” – s-a arătat supărată femeia.

Schițarea proiectului a costat în total 45 de mii de Euro din cauza că proiectantul este unul profesionist din Franța. Pentru realizarea intersecției s-ar putea lua un credit din Rusia din cauza că acolo la moment rubla a pierdut foarte mult din valoare.

Articole asemănătoare