Primul cimitir din țară introduce cod vestimentar de Paștele Blajinilor

Reformă chiar de Paștele Blajinilor la un cimitir din Capitală. Preotul responsabil de cimitir a decis să introducă în acest an un cod vestimentar, așa numitul dress-code, în special pentru doamnele și domnișoarele care doresc să sărbătorească la cimitir.

Astfel, administrația cimitirului împreună cu preotul responsabil a decis ca chiar de Paștele Blajinilor să pună câțiva slujitori de-ai Bisericii care vor sta la poartă și vor controla dacă codul vestimentar este respectat sau nu. Femeile care nu-l respectă, nu vor fi lăsate în cimitir:

„Introducem acest cod vestimentar pentru domnișoare în special, astfel încât toate să vină îmbrăcate așa cum ne-ar plăcea nouă: într-o rochiță de asta mai scurtă și o bluză care nu astupă umerii, pentru că afară deja e destul de cald și dacă vom lăsa ca doamnele și domnișoarele să ne vină prea încoștomănate, atunci vor asuda. Noi ne gândim la domnișoarele noastre, de aceea noul dress-code presupune interzicerea pantalonilor jeans dar și a pantalonilor în general, puloverelor și jachetelor care astupă tot corpul dar și rochiilor prea lungi. Este obligatoriu ca fiecare domnișoare să se îmbrace într-o fustă care nu va astupa genunchii iar bluza nu trebuie să astupe umerii, de dorit nici burta să nu fie astupată. Datorită acestei noi măsuri, suntem siguri că vom avea cu mult mai mulți vizitatori în acest an, mai ales de parte bărbătească.” – ne-a declarat un purtător de cuvânt de-al cimitirului potrivit căruia în anii trecuți de pandemie, cimitirul n-a putut face un câștig prea mare din cauza lipsei de vizitatori.

Pe lângă codul vestimentar, tot la acel cimitir s-a decis și aducerea unui anumit fel de bucate, dulciuri și băuturi. Asta pentru preotul care este intolerant la lactoză și vegetarian: „Totodată, pentru că așa a dorit Părintele nostru, enoriașilor nu li se va permite să aducă bucate prea bune precum carne sau lapte, ci mai degrabă bucate pe care le poate consuma și un vegetarian, adică o persoană care nu mănâncă carne, precum Părintele. De altfel, o să-i dăm afară din cimitir.” – ne-a mai comunicat purtătorul de cuvânt.

Domnișoarele care nu vor respecta codul vestimentar nu vor fi lăsate să intre în cimitir sau și mai rău, vor fi excluse și de la Paștele Blajinilor de anul viitor. Prin această măsură se speră în special atragerea turiștilor care vor veni de Blajini pentru a-și găsi domnișoara potrivită. Măsura se aplică tuturor domnișoarelor mai tinere între 18 și 33 de ani, restul pot veni îmbrăcate așa cum doresc.

Articole asemănătoare