Primul transplant de penis efectuat la o clinică din Chișinău

Senzație la o clinică din Chișinău specializată în efectuarea operațiilor plastice. După ani de zile de cercetări medicii de acolo au efectuat cu succes prima operație de transplant de penis unui bărbat.

După ce un tânăr din Anenii Noi în vârstă de 25 de ani a rămas fără organul său genital, acesta a avut nevoie de o intervenție chirurgicală urgentă pentru a-i fi transplantat un nou penis. Asta se întâmplă în urma unui incident care a avut loc în data de 13 octombrie chiar în curtea în care trăiește tânărul.

Potrivit mamei acestuia care a fost martoră la cele întâmplate, fiul ei ar fi vrut să dea de mâncare la cal, animalul înfometat și nerăbdător ar fi mușcat din fânul pe care îl aducea tânărul dar în același timp calul l-a mușcat și sub centură pe tânăr, acesta rămânând fără penis sau fără „cuc” – cum se mai spune în uzul lingvistic moldovenesc. Imediat a fost alertată urgența, iar tânărul a fost preluat de un echipaj medical și a fost adus la Chișinău. La decurs de un sfert de oră tânărul a fost preluat de un alt echipaj care la transportat la clinica privată unde s-a făcut transplantul efectuat de medicii moldoveni cu experiență.

Din spusele mamei se mai cunoaște că cei de la clinica privată unde a fost adus ulterior fiul ei nu au mai efectuat asemenea operații anterior. Întrucât tânărul era inconștient, mama sa a dat acordul de a începe operația. Intervenția chirurgicală a durat peste patru ore, iar atât chirurgul cât și întreaga echipa care a asistat la efectuarea transplantului erau destul de obosiți. Cu toate acestea medicul a fost de acord să ne răspundă la câteva întrebări echipei noastre de reporteri.

Reporter Moldfy: “Care erau șansele că această operație se va solda cu succes având în vedere că nu aveați experiență în efectuarea unor asemenea operații?”
Chirurg: “În mod practic, având în vedere că avem experiență vastă în transplantul altor organe precum și experiență în efectuarea operațiilor plastice, ne-am asumat și acest tip de operație. Teoretic eram pregătiți pentru un astfel de experiment asta ne-a ajutat foarte mult să trecem cu brio.”
Reporter Moldfy: “În cât timp tânărul se va recupera și dacă acesta va mai putea să se folosească de organul său conform întrebuințării acestuia?”
Chirurg: “Perioada de recuperare este definită în mare parte de organism. De aceea la moment nu vă putem da o cifră exactă când tânărul va fi bine și își va reveni. De menționat faptul că în decurs de 3 luni acesta nu va putea merge la baie în mod obișnuit cum o fac toți.”
Reporter Moldfy: “Care este starea pacientului la moment? Cunoaște prin ce intervenție chirurgicală a trecut?”
Chirurg: “La moment sarea pacientului este stabilă, tânărul deja este conștient, iar la moment beneficiază de consiliere psihologică pentru a nu fi traumat. Important e că treaba-i la loc.”

Menționăm că acest tip de intervenții nu s-au mai făcut în țara noastră. Faptul că prima operație de acest fel a fost reușită, putem conta doar pe ajutorul medicilor angajați la clinicile private de profil. În curând clinica ar urma să lanseze un spot publicitar pentru toți interesații care doresc să le fie transplantat un penis.

Postarea anterioară

O cheamă Nicu: După căsătorie femeie s-a ales din greșeală cu numele soțului

Următoarea postare

Scuze publice față de Johy Davis

Related Posts