Procuratura a scris Israelului un mesaj pe Odnoklassniki ca să-l extrădeze pe Șor, dar Israelul n-a răspuns solicitării

Momente de disperare la Procuratura Generală de la Chișinău, acolo unde astăzi oficialii din R. Moldova au trimis Procuraturii din Israel un mesaj pe Odnoklassniki rugându-i pe cei de acolo să-l extrădeze pe Ilan Șor pentru a fi pedepsit în țara sa.

Oficialii de la Procuratura Generală s-au gândit că este prea scump să trimiți o scrisoare în Israel, mai ales că în perioadă de pandemie scrisoare nici n-ar putea sosi la adresant, așa că s-au gândit să aleagă alternativa digitală. Un reprezentant de la procuratură a hotărât să scrie un mesaj de pe profilul său privat de Odnoklassniki direct către Procuratura Generală din Israel, care ar avea un profil oficial pe rețaua socială rusească.

„Noi de luni de zile ne chinuim să-l aducem pe domnul Șor acasă din Israel pentru a-l închide, dar din păcate fără succes. Am trimis câteva scrisori dar Poșta Moldovei n-a vrut să le livreze că-i pandemie, așa că ne-am decis pentru varianta online. După ce zilele trecute circula un video cu Ilan Șor, care mergea prin străzile din Israel fără niciun stres, am decis să contactăm autoritățile de acolo măcar pe Odnoklassniki și sperăm să ne dea un răspuns cât mai curând, la momentul actual din păcate n-am primit încă niciun răspuns la solicitarea noastră, dar sperăm să se rezolve cât mai repede și lucrăm din răsputeri pentru a-l aduce acasă nu numai pe Șor, dar și pe Platon, pe Cavcaliuc și alții.” – ne-a asigurat unul dintre reprezentanții de la Procuratura Generală din Capitală.

Mai mulți analiști politici se arată însă îngrijorați de faptul că mesajul Procuraturii Generale către Israel ar putea rămâne fără un răspuns din cauza că a fost scris în limba română în loc să fie scris în ebraică, limba celor din Israel. Totuși, autoritățile moldovene dau siguranța să nu ne facem griji fiindcă cei din Israel la sigur folosesc instrumente de traducere online și posibil ar avea vreun traducător sau vreo traducătoare din R. Moldova care le-ar putea traduce acestora mesajul. Dacă însă și acest mesaj va rămâne fără succes, Procuratura Generală va scrie procuraturii din Israel un E-Mail sau le va expedia un fax în speranța că măcar așa vor primi un răspuns.

Articole asemănătoare