La Chișinău va apărea prima linie de Tramvai la finele anului 2064

Un nou proiect al primăriei Capitalei care planifică o linie de Tramvai în orașul Chișinău dar și un Tramvai pe la sfârșitul anului 2064. Primele schițe cu planul liniei ar urma să fie gata abia la finele anului 2030 iar lucrările ar putea începe cu șapte ani mai târziu.

În total, Primăria Capitalei va aloca trei miliarde de euro pentru construcția unei linii de Tramvai dar și procurarea a două tramvaiuri la mâna a doua din Federația Rusă. Linia de Tramvai ar urma să aibă o lungime de 15 kilometri și va duce în special prin Strada Ștefan cel Mare și Sfânt.

Primarul Capitalei Ion Ceban se arată mândru de acest proiect și este sigur că până în anul 2064 acesta va fi neapărat finisat. Acest lucru ar dura prea mult, fiind că Primăria încă lucrează la un Plan și strânge donații de la Cetățeni fiind că lipsesc 90% din banii de care este nevoie. Edilul se arată însă optimist și crede că în special Federația Rusă ar mai putea să dea republicii Moldova câteva sute de milioane de euro pentru a putea implementa proiectul așa cum acesta și-a pus în plan.

Nu toți cetățenii se arată bucuroși de această decizie, dat fiind faptul că Primăria are de gând să strice niște case care stau în drum pentru ca linia de Tramvai să fie dreaptă – lucru care ar economisi bani și ar aduce la finisarea proiectului poate cu 2-3 ani mai devreme.


Promo  Stai acasă ca o lene și n-ai de lucru? Caută un loc de muncă în Moldova pe delucru.md dând un click aici

Articole asemănătoare