Proteste în Capitală după schimbare orei: „Jos laba de pe oră”

Sute de oameni s-au îngrămădit astăzi pentru a protesta în Piața Marii Adunări Naționale din Capitală după ce noaptea trecută Moldova a trecut la ora de iarnă iar ceasurile au fost date cu o oră în urmă.

Mai mulți cetățeni nemulțumiți de schimbarea orei susțin că prin această măsură Moldova ar trăi de fapt în trecut ca și în Uniunea Sovietică în loc să privească spre viitor și dau vina pe conducere că ora nu trebuia să fie schimbată fiind că prin această măsură oamenii ar dormi mai puțin noaptea iar ziua vor trebui să lucreze mai mult.

Printre protestatari se afla și nea Vasile, un pensionar venit tocmai de la Edineț pentru a protesta: „Jios Guvernul, revoluție totală. La ce ne trebuie nouă să dăm noi ora în urmă? Că asta noi făceam pe timpu Uniunii Sovietice dar amu nu ne trebuie nouă așa prostologii. Din cauza asta eu acum am să dorm mai puțin și mai chiar mai rău noapte, Maria Sandu nu trebuia să schimbe ora că eu îs pensioneri și vai de capul meu, da copchiii noștri în viitor cum să trăiască sărmanii dacă s-a schimbat ora? Voi vă dați seama ce bispridel?” – ne-a declarat bărbatul îngrijorat că din cauza schimbării orei și regimul găinilor sale ar putea fi influențat într-un mod negativ.

Protestului s-a alăturat și Bogdan Țârdea din Partidul Socialiștilor care a început a da vina pe guvernare care ar fi vinovată de schimbarea orei, cu toate că în anii trecuția ora de iarnă tot era schimbată și nu doar în Moldova, ci și în alte țări ale lumii. Țârdea a îndemnat lumea la o grevă națională de a nu schimba ora ci a o lăsa așa cum este: „Eu din cauza schimbării orei acuma trebuie să mă scol mai dimineață ca să merg la muncă, da iaraca chiar figa vouă. Voi merge la Parlament cu o oră mai târziu fiind că nu trebuiau să schimbe orele da să le lase așa. Aici se pune întrebarea cu ce i-au încurcat pe ei ora așa cum era ea? Asta precis masonii din America au dat totul la comandă, eu am scris despre asta și pe Telegram.” – s-a arătat Țârdea nemulțumit.

Guvernul a venit și el cu o reacție încercând să liniștească mulțimea. În zilele următoare ar putea să aibă loc niște întrevederi cu Serviciul Internațional de Schimbare a Orei pentru a negocia o eventuare întoarcere la ora de vară pe o perioadă de vreo câteva luni.

Protestul s-a încheiat însă chiar pe la orele 12, la nici o oră de la începere, după ce pe scenă a urcat și Cristian Rizea care a început a vorbi oamenilor tot felul de brașoave despre Mâna Moscovei și despre Unire.

Articole asemănătoare