PSRM cere interzicerea alăptatului în public: „N-au ce-şi arăta ţâţele”

Partidul Socialiștilor împreună cu niște colegi din Blocul comun creat cu Comuniștii au lansat zilele acestea un proiect de lege care tinde să amendeze usturător mămicile care își alaptează bebelușii în public.

Ideea i-a venit chiar deputatului Socialist Bogdan Țârdea. Acesta crede că alăpătatul în public este o problemă la nivel național care trebuie neapărat rezolvată fiind că, potrivit lui, astfel mamaele ar preturba ordinea publică. Prezentându-și proiectul de lege la tribuna parlamentului, Țârdea a declarat:

„Trebuie să interzicem imediat papălapte în public, fiind că pe noi asta ne deranjează pe toți. Pe unde n-ai merge prin capitală, în loc de gherete deja vezi mai degrabă mămici care își scot țâța și o bagă în gură copiilor, ce rușine. Nu-și pot lua de acasă o sticluță cu lapte? Ce numaidecât trebuie de scos țâța afară și de deranjat, ba chiar preturbat ordinea publică? Ajunge fărădelegilor, n-au ele ce-și arăta atâta țâțele că au drepturi destule” – s-a arătat Țârdea îngâmfat la tribuna parlamentului, fiind mai apoi aplăudat de colegii de Bloc.

Mai mulți colegi de partid par să-i susțină inițiativa lui Țârdea. Însuși un coleg de breaslă de-al lui Țârdea la fel crede că această problemă ar trebui rezolvată urgent: „Noi, Socialiștii, suntem un partid al valorilor Familiei și credem că mămicile nu trebuie să-și scoată sânii prin public, ci să le țină acasă pentru copil și pentru bărbat dar ce trebuie cu toții să le vedem? Păi închipuiți-vă eu ca bărbat merg cu copilul meu prin Chișinău și vrem ambii la toaletă, ce o să ne scoatem treaba și o să ne pișăm pe stradă sau ce? Nu. Mergem ca oamenii la un loc închis unde nu vede nimeni, așa trebuie și cu alăptatul, amendat de lege și mămicile care încalcă legea lasă-le să stea la recoare vre-un an doi dacă încă se vor mai ține de alăptat în public”

Pe de-o altă parte, există mai multe critici la adresa proiectului de lege controversat propus de Socialiști. Mai mulți experți cred că Țârdea ar fi suferit cândva o traumă ce ține de alăptat, lucru care l-ar fi adus la acest proiect de lege considerat de majoritatea concetățenilor drept fără sens și fără temeinic juridic.

Articole asemănătoare