PSRM și PCRM creează Blocul Susținem Unitatea Creștină Acasă (SUCA)

Un nou partid format între Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și Partidul Comuniștilor (PCRM) în frunte cu Vladimir Voronin. Partidele au creat blocul politic care va fi un singur partid numit „Susținem Unitatea Creștină Acasă“ (SUCA).

Se pare însă că cel care s-a gândit la numele partidului nu a luat în calcul faptul că inițialele blocului pronunțate în limba rusă „suca“ înseamnă cățea sau mai de grabă prostituată – adică o femeie care umblă dintr-o parte în alta cu mai mulți bărbați și nu știe ce vrea de la viață.


Promo  Stai acasă ca o lene și n-ai de lucru? Caută un loc de muncă în Moldova pe delucru.md dând un click aici


Mai mulți analiști politici de la noi au convenit însă la faptul că acronimul „SUCA“ i-ar descrie foarte bine pe Dodon și Voronin – așa cum o prostituată (sucă) și-ar schimba bărbatul de mai multe ori, așa și Voronin și respectiv Dodon și-ar schimba partidul și chiar direcția politică de mai multe ori. Spre exemplu, cu câțiva ani în urmă atât Dodon cât și Voronin ambii doreau integrarea europeană și erau susținători ai Uniunii Europene dar cum au dat de miere în altă parte, și-au schimbat părerea peste noapte punându-se de partea Rusiei.

Blocul Politic a fost înregistrat la CEC și potrivit lui Dodon acesta urmează să fie un bloc atât de dreapta, cât și de stânga. La o emisiune TV Igor Dodon a declarat: „Blocul Susținem Unitatea Creștină Acasă va fi unul atât pro-rus, cât și pro-european și pro-unionist. Noi ne dorim și unirea cu Rusia, dar și unirea cu România și cu Uniunea Europeană, fiind că credem că ambele vor fi în folosul cetățenilor republicii Moldova. Dar cel mai important: noi vom fi apărători ai patriei și vom face pentru oameni multe locuri de muncă, vom face să fie mai bine în țara asta, așa cum am făcut-o și până acum.“

Articole asemănătoare