PSRM și PCRM vor Bloc și cu ȘOR: „Ilan Șor e tot de-al nostru“

Mișcări exagerate din Partea partidelor de stânga PSRM (Igor Dodon) și PCRM (Vladimir Voronin) după ce lideii partidelor au decis să-l includă și pe Partidul ȘOR în Blocul lor comun pentru a putea câștiga alegerile parlamentare anticipate din acest an.

Decizia i-ar fi venit lui Igor Dodon într-o discuție cu Vladimir Voronin. În cadrul unei emisiuni publice Dodon a declarat: „Mă aflam într-o discuție cu tovarășul Voronin și mi-a venit în gând ca idee să-l invităm și pe Șor în blocul nostru politic.. pentru că uitați-vă câte asemănări între noi: noi toți trei avem culoarea roșie în simbolul de partid, toți trei împărțim aceleași valori și dorim tuturor moldovenilor doar binele, vrem să facem schimbări mari cum nu s-au mai văzut în republica Moldova și eu singur nu le reușesc pe toate, ai văzut în anii trecuți. Dar eu cred că de acum vom reuși, fiind că cum se spune: unde-s doi sau trei atunci puterea crește. Așa și noi cu Doamne Ajută, că Ilan Șor e tot de-al nostru.. e moldovean și el ca și noi, om la locul lui.“

Mai mulți analiști politici de la noi se arată însă îngrijorați de decizia lui Dodon și a lui Voronin. Analiștii cred că prin această tactică PSRM ar vrea de fapt să facă concurență blocului acum. Cu toate acestea, coaliția între cele trei partide ar putea deveni curând realitate.

Acest lucru îl confirmă și un studiu realizat în Orhei în care fiecare al doilea Orheian crede că Ilan Șor e bun și face multe pentru țară, chiar dacă a furat din banii statului. Orheienii cred că atâta timp cât Șor le dă și lor, aceștia sunt mulțumiți și nu-i interesează restul. Mai mult, 90% dintre Orheieni cred că o coaliție dintre PSRM-PCRM-ȘOR ar fi un lucru bun pentru cetățenii republicii Moldova.

Articole asemănătoare