Publika TV scos la vânzare cu 800€: „De când a plecat domn Plahotniuc n-are cine ne mai finanța”

Perioadă grea pentru postul de televiziune Publika TV. După ce fostul șef Vladimir Plahotniuc a plecat iar aceștia au scos din grila de emisie mai multe emisiuni și au concediat mai mulți angajați, administrația a fost scos postul TV în vânzare cu 800€ în direct dar și pe site-ul 999.md.

Se întâmplă după ce în ultima vreme Publika TV nu mai este atât vizibilă online sau la televizor. Rating-urile acestui canal TV au scăzut atât de tare încât pentru moment se află la coada clasamentului fiind în top cele mai neurmărite canale TV de rând cu Popas TV și Gurinel TV.

Potrivit unor surse apropiate ale redacției noastre moldfy.com, care au solicitat să le păstrăm anonimatul, criza în care a ajuns acest post de televiziune este cauzată de retragerea de pe arena politică a Partidului Democrat din Moldova. Motivul principal invocat fiind faptul că jurnaliștii din redacția de știri nu mai au despre ce să scrie articole. Potrivit jurnaliștilor de acolo, din moment ce a dispărut protagonistul principal care figura în materialele de știri într-o proporție majoritară nu există sens în activitatea acestui post de televiziune: “Toți fug de la Publika ca dracii de tămâie deoarece nu poți scrie știri din pod având în vedere că pe o perioadă de mai bine de 10 ani Publika TV a scris text în favoarea unor anumite personaje din politica moldovenească.” adaugă Andrei Ciobanu, sursă noastră sigură care ne-a solicitat să-i păstrăm anonimatul.

Pentru o expertiză mai amplă și pentru a desluși ce se întâmplă în spatele cortinei Publika TV, am decis să ne dăm drept potențiali cumpărători ai canalului și am sunat pe numărul de telefon indicat în anunț. A răspuns o doamnă care s-a prezentat ca doamna de serviciu iar mai apoi am solicitat să vorbim cu cineva care ar putea vinde televiziunea. Am fost redirecționați către editorul șef Cristian Tabără care s-a bucurat nespus de mult că măcar cineva este gata să cumpere postul de televiziune. Un reporter al redacției noastră a vorbit însuși cu Cristian Tabără, bunul prieten al lui Plahotniuc.

Reporter: Mai este în vânzare Publika?
Tabără: Da, pentru moment o mai avem în vânzare, pentru un cumpărător real mai cedăm din preț dacă e nevoie.
Reporter: În ce stare este televiziunea?
Tabără: Ne-am folosit de ea 12 ani, dar am păstrat-o. De aceea e în stare ideală.
Reporter: Am putea să o vedem?
Tabără: Sigur că da. Eu sunt aici 24/7, petrec ultimele clipe de la Publika în pereții ei și puteți oricând să veniți, poate stăm un pic la o cafea și discutăm iar apoi vedem ce facem.
Reporter: De ce o vindeți?
Tabără: Toți angajații au primit românul și pleacă peste hotare la construcții, nu mai vor să lucreze la Publika că li-i rușine. Plus la asta, de când a plecat domnul Plahotniuc din păcate nu mai are cine ne finanța.

După acest interviu i-am spus lui Tabără că ne vom mai gândi. La momentul publicării articolului Publika TV încă mai este în vânzare pe 999.md, totuși potrivit aceiași sursă Tabără negociază vinderea postului unui investor turc căruia i-ar putea vinde canalul un pic mai scump pentru ca viitoarele știri, emisiuni și filme redate la Publika să fie doar în limba turcă.

Articole asemănătoare