Putin a primit de la președintele Chinei Premiul Nobel pentru pace fiindcă a pus capăt pandemiei

În timp ce o lumea întreagă n-are ochi să-l vadă pe președintele Rusiei, acesta a fost invitat la Beijing, Capitala Chinei, de unde s-a ales cu premiul Nobel pentru pace chiar din partea Președintelui Chinei Xi Jinping Sing Huing.

La doar mai bine de o săptămână de când a invadat țara vecină Ucraina, Putin a și fost invitat de președintele Chinei pentru a-i fi înmânat premiul Nobel pentru pace fiindcă ar fi terminat pandemia. Acest titlu vine însă într-un moment destul de nepotrivit și de la o persoană destul de nepotrivită, dat fiind faptul că însuși președintele Chinei este un dictator:

„Îi mulțumim Măriei Sale domnul Putin fiindcă aproape a pus capăt pandemiei de Covid, acest lucru îl vedem chiar la televizor unde nu mai prea auzim noutăți despre pandemie. Lumea și-a dorit să se termine pandemia, ei bine vedem că ea încetul cu încetul se termină și asta datorită domnului Putin. Astăzi vreau să-i ofer acestuia din partea întregii Chine premiul Nobel pentru Pace. China este cea mai democratică țară din lume în care o sută de procente dintre cetățeni susțin Guvernul și Președintele, acest lucru îl arată chiar ultimul nostru referendum la care fiecare cetățean a pus pe foaie semnătura că susține guvernul țării, vă putem spune acest lucru fiindcă fiecare persoană a fost filmată cu camerele de luat vederi chiar în timp ce vota în cadrul referendumului.” – a declarat președintele Chinei după care a intonat alături de putin imnul Chinei, al Rusiei și cel al Coreei de Nord.

Ajuns astăzi în China, Vladimir Putin a stat de vorbă cu președintele Chinei despre pacea în lume. Cei doi s-au arătat îngrijorați de faptul că democrațiile din ziua de azi sunt din ce în ce mai mult în pericol iar în unele țări, din păcate, cetățenii nu-și pot exprima liber opinia și nu pot prezenta adevărul tot timpul din cauza că aceștia sunt urmăriți de către instituțiile statului fiind executați sau chiar închiși.

Nu este primul titlu pe care Putin îl primește. Cu câteva zile în urmă revista VIP Magazin i-a înmânat acestuia titlul de Huilă a Anului – tilu care pare să fie cu mult mai meritat decât premiul nobel pentru pace înmânat de către președintele Chinei.

Articole asemănătoare