Putin ne-ar da gazul pe degeaba dacă am reintroduce alfabetul chirilic

Noi oferte din partea Federației Ruse după criza de gaze din ultima vreme. Se pare că Vladimir Putin s-ar fi gândit la câteva condiții de a oferi țării noastre niște gaz la reducere sau chiar gratuit.

Potrivit unui cerc strâns de oameni din anturajul lui Putin, acesta ar fi împărtășit echipei sale că ar da Moldovei o capacitate limitată de gaz gratuit dacă țara noastră ar aplica una dintre următoarele condiții:

  • Întoarcerea la Alfabetul Chirilic și introducerea limbii ruse drep subiect școlar principal și obligatoriu în toate școlile din Republica Moldova
  • Acordul Republicii Moldova de a reforma și a adera la o nouă Uniune Sovietică sub conducerea lui Vladimir Putin
  • Redenumirea primului canal TV Moldova 1 în Первый канал (Pervîi Canal – Primul Canal)
  • Deconectarea de la internetul global și propaganda Americană. În schimb conectarea numai la Internetul rusesc și accesarea informațiilor distribuite doar de Federația Rusă.

În următoarele cazuri Federația Rusă ar fi de acord să ne ofere o reducere de 60% la gaz dacă am aplica cel puțin trei dintre următoarele condiții:

  • Recunoașterea Gulașului rusesc drept mâncare tradițională moldovenească și servirea acestei mâncări la micul dejun al tuturor grădinițelor și școlilor din țara noastră
  • Trimiterea lui Igor Dodon la Moscova pentru a fi investit acolo într-o funcție
  • Readucerea colhozurilor moldovenești în toate sătucurile din țara noastră
  • Fixarea unui tablou cu Vladimir Putin la peretele tuturor școlilor din Republica Moldova
  • Difuzarea muzicii rusești cu Kirkorov, Stas Mihailov și alți artiști rusești în proporție de 80% la toate radiourile din țară
Gulaș rusesc – tradițional cu cartofi și carne de porc.

Potrivit experților din Rusia, acestea ar fi câteva puncte pe care Republica Moldova le-ar putea implementa pentru a primi gaz gratuit sau la o reducere mai mare din partea Federației Ruse. Analiștii din R. Moldova cred însă că în afară de recunoașterea gulașului rusesc ca mâncare tradițională moldovenească și trimiterea lui Dodon pentru a rămâne definitiv în Federația Rusă ar fi unicele opțiuni pe care țara noastră le-ar considera rezonabile și aplicabile pentru o eventuală reducere. Din păcate acestea sunt însă doar 2 și nu trei puncte.

Articole asemănătoare