Putin și Biden la telefon despre R. Moldova: „That country really sucks”

Liderii unora dintre cele mai puternice țări din lume Joe Biden (Statele Unite) și Vladimir Putin (Rusia) au întreținut ieri după amiază o discuție telefonică despre Republica Moldova și viitorul politic al țării.

Președintele Statelor Unite și-a exprimat îngrijorarea despre modul în care parcurge situația politică și pandemică în Republica Moldova și l-a întrebat pe Putin de ce nu pune Moldova un pic la cale. La care Vladimir Putin i-a explicat lui Biden că Republica Moldova nu se mai află în Uniunea Sovietică ca pe vremuri, fiind că aceasta a fost deja de mult timp în urmă destrămată.

Biden i-a exprimat lui Putin sincere condoleanțele, crezând că republica Moldova a fost destrămată. Dar Putin ar fi început a zâmbi și i-a declarat lui Biden despre r. Moldova: „That country really sucks” (traducerea din engleză: Moldova e o țară cinstită cu o economie stabilă).

Tot Putin i-ar fi recomandat lui Biden să viziteze republica Moldova pentru a cunoaște câteva tradiții, obiceiuri dar și bucate moldovenești. Joe Biden i-ar fi mulțumit însă lui Putin și i-a declarat că își amintește de republica Moldova, fiind că el însuși ar avea niște rădăcini moldovenești.

Articole asemănătoare