R. Moldova are un nou Ambasador al Statelor Unite la Chișinău

Republica Moldova are un nou Ambasador al SUA la Chișinău care ar urma să-i ia locul actualului Ambasador pentru o perioadă de 6 luni. Este vorba despre James Dickens, un politician din Statele Unite care a aterizat aseară în Republica Moldova pentru prima dată.

Domnul James Dickens provine din SUA, acolo unde a ocupat funcții înalte pentru o periodă de mai mulți ani. Potrivit CV-ului său, după absolvirea Universtiății de Medicină din Texas Dickens a lucrat în Statele Unite o perioadă drept medic ginecolog iar mai apoi a devenit membru al Ministerului Sănătății în Senatul din SUA.

În Statele Unite acesta s-a căsătorit cu o moldoveancă, astfel el a învățat limba română și cât de cât niște lucruri despre cultura moldovenească. Lucrul acesta l-a făcut să fie și mai curios și să dorească să afle și mai multe despre țara noastră. Prin cunoștiințe și prieteni din senatul Statelor Unite, acesta s-a înscris pentru postul de Ambasdor al Republicii Moldova și a și fost acceptat din cauza trecutului său profesional dar și privat.

Domnul Dickens a aterizat chiar aseară la Chișinău și a dat un interviu jurnaliștilor în limba Română: „Bine v-am găsit aici la Chișinău. În calitate de ambasador vom avea grijă ca relația celor două state să fie una de prietenie. Noi am învățat multe acolo în America, am lucrat prin multe industrii și fel de fel de joburi și vrem să le arătăm și moldovenilor sau moldovencelor că se poate și aici acasă. Se poate și aicia în Republica Moldova să ai un job stabil, un job care chiar îți dă plăcere. Vă mulțumesc!” – ne-a declarat noul Ambasador temporar.

Ambasadorul a sosit singur, fără soția sa moldoveancă din SUA. Întrebat de ce nu și-a luat soția, acesta a declarat că aceasta a ales să nu viziteze Republica Moldova fiind că acolo în SUA se simte mult mai bine, mai ales că are un job foarte bine plătit care-i face plăcere.

Articole asemănătoare