R. Moldova s-ar putea alege cu un nou Ministru al Sănătăți – expert în domeniu

Vești bune pentru cetățenii din Republica Moldova după ce aceștia s-ar putea alege cu un nou Ministru al Sănătății. Este vorba de Ion Lungu, un moldovean care s-a întors din Statele Unite pentru a activa în postul de șef al Ministerului Sănății și de a o înlocui pe Nimerenco.

Vestea venită pe neașteptate a speriat-o în special pe actuala Ministră a Sănătății Ala Nemerenco îngrijorată că nu va mai putea gestiona situația pandemică din țară dacă vine un nou Ministru al Sănătății. Totuși, Ion Lungu care și-ar putea ocupa postul în următoarele zile vine tocmai din Statele Unite, acolo unde a obținut multă experiență, în special datorită faptului că acesta a lucrat acolo ani de zile ca medic gineocolog.

„Ne bucurăm că domnul Lungu va fi noul Ministru al Sănătății. Îl cunoaștem pe dumnealui de mai de mult timp și chiar are o exeriență deosebită în domeniul dat, însuși eu am avut ocazia de a sta cu el la o vorbă și de a petrece ceva timp – m-a lăsat plăcut surprinsă. Sunt convinsă că domnul Ion Lungu va face un job extraordinar și va gestiona situația sănătății din țară așa cum știe el mai bine. Pe vremea pe când a acesta a lucrat în Statele Unite, el a avut mereu grijă de numeroase paciente și a știut cum să le vindece sau să le dea anumite sfaturi cetățenilor din America. Putem spune cu convingere că avem un om cu experiență, un fost doctor care știe ce înseamnă sănătatea.” – ne-a declarat o purtătoare de cuvânt de la Ministerul Sănătății. Pe de-o altă parte, actuala Ministră a Sănătății Ala Nemerenco se arată îngrijorată și alarmată și nu este atât de convinsă de faptul că Lungu ar urma să facă treabă.

„Eu nu știu dacă domnul Lungu are așa calități ca mine și poate să fie un Ministru al Sănătății atât de bun. Eu de fiecare dată am dat sfaturi bune la lume și chiar am îndemnat pe toți să se vaccineze sau să se cipizeze fiindcă nu e o problemă să le punem la copii cipurile acelea să la aibă toată viața, cum am mai menționat. Nu știu dacă domnul Lungu va putea gestiona pandemia în calitatea sa de Ministru al Sănătății fiindcă dumnealui din păcate e vaccinat de-abia numai cu 3 doze, dar lumea deja se vaccinează cu doza a patra. El trebuie să fie un exemplu și să le dea și la oameni un exemplu după care lumea să se orienteze. În plus eu din surse diferite am auzit că domnul Lungu a avut în Statele Unite tot felul de scandaluri din cauza unor amante și chestii de-acestea, eu cred că n-avem nevoie de un Ministru atât de controversat și zic să mă lase deja pe mine în funcție și mai departe.” – ar fi declarat Nimerenco la un post de radio, îngrijorată să nu-și piardă postul de Ministră al Sănătății.

Articole asemănătoare