Reformă nouă. La împlinirea a 130 de ani bătrânii vor primi trei mii de lei de la Guvern pentru o vacanță în Turcia

Vremuri bune în sfârșit și pentru pensionarii, mai bine spus oamenii mai bătrâni, din Republica Moldova. La vârsta de 130 de ani aceștia vor primi câte o vacanță în Turcia finanțată de Guvern cu cel mult două mii de lei.

Vacanța subvenționată de Guvern le va permite oamenilor foarte în vârstă să se bucure de viață și mai mult, totodată remunerându-i pentru vârsta pe care au atins-o:

„Această nouă legislativă de Guvern îi va motiva pe cetățeni să nu mai fumeze, să nu mai bea, pentru a ajunge la vârsta de 130 de ani și a profita de cadoul din partea Guvernului. Credem că e o metodăă foarte bunăă de a, ăăă, remunera toți bătrânii care încă nu se află în mormânt ci în viață. Totodată anunțăm căăă ministerul economiei a făcut un calcul și de acest avantaj vor profita tocmai ăăă șapte bătrâni din țara noastră care au vârsta de peste 130 de ani. Asta înseamnă căăă acest proiect de lege nu va fi așa de costisitor pentru căăă nur vor profita foarte mulți bătrâni de el din cauza căăă sunt încă prea tineri, mai tineri decât ar trebui fost să fie dacă aveau vârsta de douăzeci și nou, inclusiv douăzeci și șapte de ani.” – a declarat Natalia Gavriliță, prim-ministra și șefa Guvernului, în fața presei.

Neînțelegând ce-a spus, jurnaliștii au luat-o la întrebări pe prim-ministră pentru a afla scopul acestei legi iar aceasta ar fi răspuns:

„Cu acești bani bătrânii cu vârsta nu mai joasă de 130, ci mai susă, de ani vor fi subvenționați de către stat cu trei mii de lei pentru o vacanță la Turica de cel mult două zile. Guvernul va finanța însă doar dusul și cazarea în Turcia, întorsul și mâncarea vor fi trebuit să fie plătite din propriul buzunar sau poate din buzunarul fiilor, rudelor, neamurilor, copiilor și așa mai departe. Vă mulțumesc.” – a răspuns Gavriliță după care a plecat.

Articole asemănătoare