Regina Angliei va vizita R. Moldova: „Vreau să văd ce mai face Maia”

Noutăți de ultimă oră pentru Republica Moldova. Regina Elizabeta a II-a ne va vizita țara pe la sfârșitul lunii Iulie pentru a avea o întrevedere oficială cu președintele țării, Maia Sandu, dar și cu câțiva alți oficiali.

Regina Elizabeta a II-a se pare că o cunoaște pe Maia Sandu. Într-o conferință de presă, aceasta a declarat că va vizita Republica Moldova în special pentru a o mai vedea pe Președintă:

„Vreau să anunț că în luna Iulie urmează să efectuez o vizită roială în Republica Moldova. Acolo am s-o vizitez pe doamna Președintă, vreau să văd ce mai face Maia. La Harvard doamna Sandu era într-o clasă cu fiică mea și se înțelegeau foarte bine, erau printre cele mai bune prietene. Doamna Sandu ne-a vizitat deseori la palatul regal din Londra, unde am servit-o de fiecare dată cu ceai și biscuiți și am primit-o cu căldură, ca pe propria fiică. De această dată o s-o vizitez eu, însă nu doar pe ea. Și pe domnul Dumitru Alaiba îl știu, acesta a ne-a fost vecin la o vilă din Finlanda și de fiecare dată când mergeam acolo, ne salutam și mai schimbam o vorbă ca vecinii. ” – a declarat regina Elizabeta a doua într-o conferință roială de presă.

Între timp, și unul dintre foștii președinți de țară, Vladimir Voronin, s-a arătat dispus să discute cu Regina Marii Britanii și urmează să-i propună Maiei Sandu să-l invite și pe dânsu la președinție:

„Eu pe doamna Elizaveta o cunosc încă de când îs copchil mic, tata meu era șăf de colhoz și avea legături cu cei de la conducere și o dată ea a venit la noi în localitate pentru a lua o comandă de tutun. Și de atuncia n-am mai văzut-o, până când am devenit preșdinte. Mă duceam la tot felul de întruniri a liderilor mondiali și de fiecare dată vorbeam de bine cu doamna Elizaveta, o femeie foarte educată care știe ce zice și care-i trecută prin viață. Eu îi propun doamnei Sandu să mă invite și pe mine când va veni Regina, fiindcă eu o cunosc și cred că o să pot ajuta ca Republica Moldova să dezvolte relații mai bune cu Anglia, că doar doamna Elizaveta o conduce.” – a declarat Voronin într-un interviu, întrebat despre vizita Reginei la sfârșit de Iulie.

Articole asemănătoare