Rizea cu noi dezvăluiri: „Tușonca lui Dodon de la Condriţa era contrafăcută”

Acuzații grave în adresea fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon. Acesta este acuzat de către Cristian Rizea, deputatul român cercetat penal în țara sa care se află în Republica Moldova, că ar fi deținut tușoncă ilegală la Condrița, rezedința prezidențială.

Într-un live de pe Facebook Cristian Rizea a ieșit în fața fanilor săi prezentând niște hârtii care ar confirma faptul că pe vremea pe când Dodon a fost președinte, acesta a deținut tușoncă ilegal în Beciurile de la Condrița care nu a fost verificată de către Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) și nu a fost declarată în declarația sa de avere.

Rizea susține astfel că tușonca propriuzisă ar fi fost contrafăcută: „Dragilor, pe vremea pă când Dodon ăsta era președinte, dumnealui i-a invitat pe jurnaliști și chiar și pă cei de la TV8 unde lucra pe vremea aia și Nătălița. Mai țineți minte că le-a dat niște tușioncă d-aia de porc, carne dă porc de prin borcane fraților. Păi uite din sursele mele am aflat că p-atuncia mai mulți jurnaliști s-au ales cu o mamă de diaree după ce au mâncat din tușionca aia stricată a lui Dodon. Probabil tușionca ar fi una dintre cauzele care au dus la relația dintre Morari și Platon, că și Natașa a primit pe atunci tușioncă d-aia contrafăcută, și o fi stricat-o la cap. Putem spune că individu ăsta-i un contrabandist extraordinar dă Tușoncă mamă…” – le-ar fi comunicat Rizea urmăritorilor săi în live-ul de pe Facebook.

Pe de-o altă parte, Dodon respinge orice acuzații făcute de către Rizea în această privință: „Eu nu știu ce-o mâncat domnul Rizea Brinzea dar îl îndemn să nu mai mănânce stricăciuni, să nu-l apuce și pe dânsu subțirica. Nu comentez declarațiile la un Rizea deista. Eu ca omul am dat atunci la jurnaliști și tușoncă, și vin și de toate, cum dădeam eu de obicei.. chiar și dacă tușonca ceia era într-atât de stricată, păi e vina jurnaliștilor care au luat-o atunci că de la Condrița pân la Chișinău că dacă transporți banca ceia cu carne păi și normal că după un așa drum lung ea se strică și poate se împute chiar. Cât despre carnea din bănci – a fost produsă de Galina.. ce-i drept Galina doar a conservat băncile dar o vecină a produs deja tușonca” – a declarat Dodon referitor la declarațiile lui Rizea într-un scurt discurs în fața jurnaliștilor.

Totuși, Rizea nu se lasă bătut. Acesta-l amenință pe Dodon că-l va da la CEDO pentru că a deținut și a împărțit tușoncă contrafăcută punând în pericol sănătatea tuturor persoanelor care ar fi mâncat din acest produs. În același timp politicianul fugar din România le-a recomandat autorităților să construiască o comisie care să cerceteze cazul mai amănunțit.

Articole asemănătoare