Rusia oferă Republicii Moldova un ajutor de o mie de dolari nerambursabili

Noi promisiuni pentru Republica Moldova chiar de la Moscova. Președintele Rusiei Vladimir Putin a decis să ofere Republicii Moldova 70 de mii de ruble, echivalentul a circa o mie de dolari, pentru a susține în țara noastră cât de cât unele proiecte regionale.

Văzând că Uniunea Europeană a oferit țării noastre 745 de milioane de lei, Putin nu s-a lăsat bătut și a vrut și el să ajute R. Moldova pentru a-și mai menține cât de cât influența. Astfel, acesta a decis să ne ofere o mie de dolari pe care țara noastră nu va trebui să-i întoarcă înapoi Rusiei.

Vladimir Putin a menționat despre acest lucru la un post TV din Rusia unde vorbea despre economia Rusiei și relația cu alte țări: „Republica Moldova a fost în Uniunea Sovietică și ne este foarte bun prieten. Nu trebuie de lăsat ca Uniunea Europeană să ofere țării acesteia așa de mulți bani, de aceea împreună cu echipa noi am decis să oferim Moldovei o mie de dolari, aceștia să fie investiți în construcția drumurilor, școlilor dar și în dezvoltarea afacerilor mijlocii de acolo. O mie de dolari sunt foarte mulți bani pentru Republica Moldova. Îl voi contacta pe domnul Dodon pentru a-i înmâna banii” – a declarat Putin.

Pe de-o altă parte, analiștii politici de la noi au luat în derâdere acest gest de disperare. Aceștia cred că o mie de dolari sunt bani prea mici care nu ajung nici măcar pentru construcția unei porțiuni de străzi de 50 de metri. Totuși, experții cred că din cei o mie de dolari s-ar putea face porțiuni și mai mari de drum, însă de o calitate extrem de proastă.

L-am contactat pe Igor Dodon pentru a-l întreba despre cei o mie de dolari pe care Putin urmează să-i ofere pentru dezvoltarea Republicii Moldova însă ne-a răspuns purtătoarea sa de cuvânt care ne-a confirmat că Dodon ar fi revenit recent din Rusia însă nu ar fi primit nici un ban de la Putin.

Articole asemănătoare