ULTIMA ORĂ! Lukașenko a anunțat că dorește să adere la UE și la NATO

Știri de ultimă oră. Aliatul lui Vladimir Putin, Alexandr Lukașenko, s-a văzut cu președintele Ucrainei Zelensky pentru a discuta despre o eventuală aderare și a Belarusului la Uniunea Europeană dar și la NATO – Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

Se pare că și Lukașenko este îngrijorat de faptul că Putin i-ar putea invada țara, precum a făcut-o în Ucraina. Așa că astăzi președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a avut o întrevedere oficială cu Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky unde și-a cerut scuze de faptul că Belarusul a ajutat Rusia la invazia Ucrainei:

„Mă bucur să am astăzi această întrevedere cu domnul Zelensky, Belarusul mereu a susținut Ucraina așa cum a putut. Ne pare rău că am susținut Rusia la invazia Ucrainei, dar ne-am răzgândit la acest lucru și am văzut ce mamă de jigodie este Vladimir Putin. L-am îndemnat pe președintele rus să termine o dată războiul acesta, dar el m-a amenințat cu o invazie și în Belarus – de aceea vom aplica la Uniunea Europeană și la NATO. Iar acum vă voi spune mai exact unde a fost pregătit atacul asupra Belarusului de către Rusia, și dacă cu șase ore înainte de operațiune nu s-ar fi declanșat o grevă preventivă asupra pozițiilor. Patru poziții, vă arăt harta, am adus-o. Ei ar fi atacat trupele noastre din Belarus și Ucraina, care erau la exercițiu. Prin urmare, nu am declanșat acest război, conștiința noastră este curată.” – a declarat Lukașenko în cadrul conferinței de presă.

Zelensky s-a arătat deschis de o cooperare, dar l-a pus la punct pe președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko. Președintele Ucrainei a declarat mai apoi:

„Ne pare bine că Belarusul a revenit de partea noastră, mai bine mai târziu decât niciodată. Totuși, domnule Lukașenko, nu este frumos ce-ați făcut și cum ați procedat. Nu trebuia să-i ajutați pe agresori să ne invadeze țara, dar vă iertăm. Acum o să ne ajutați voi pe noi la reconstruirea țării și prin dorința Belarusului de aderare la Uniunea Europeană și la NATO poate Putin a realiza în sfârșit că nimeni nu mai dorește să coopereze cu el.” – a susținut Zelenksy.

Articole asemănătoare