S-a săturat să tot fie asociat cu PAS. Dorin Galben își schimbă numele în Verde

„Bună seara și bine v-am găsit, eu sunt Dorin Verde iar astăzi vă voi prezenta emisiunea un show de doi bani” – așa a început astăzi una dintre emisiunile cunoscutului vlogher și jurnalist Dorin Galben care a hotărât să-și schimbe numele în Dorin Verde.

Din cauza că în ultima vreme acesta este asociat uneori cu partidul politic PAS, a cărei culori tot este galbenul, jurnalistul Dorin Galben a decis să-și schimbe numele de familie pentru ca criticii să nu-i mai poată reproșa faptul că are culoarea PAS-ului în nume.

„Știți, eu sunt un jurnalist care ține cont de toate opiniile, indiferent de apartenența politică. Încerc să fiu cât mai neutru din punct de vedere politic și n-a fost o decizie ușoară, dar am decis să-mi schimb numele de familie în Verde. Așa cred că lumea mă va asocia cu natura, sau cu apa ceia dulce pe care o beiam în copilărie și care era atât de gustoasă, vă aduceți aminte? Sau apropi, cu șamponul cela de urzici din copilărie cu care părinții ne spălau capul. Îmi place culoarea verde și din fericire în Moldova nu există încă niciun partid cunoscut cu această culoare – puteam să zic și Dorin Roșu, dar avem destui cu culoarea roșie în țara asta. Apropo voi scrie și o carte în care voi explica mai detaliat motivele personale care m-au determinat să-mi schimb numele de familie.” – ne-a declarat Dorin Verde.

Totuși, planurile lui Dorin Verde de a-și schimba numele de familie în documentele oficiale a eșuat. Asta după ce secția pașapoarte din Capitală nu i-a permis acestuia schimbarea numelui, dat fiind faptul că acesta este deja prea cunoscut ca fiind Dorin Galben:

„Nu vom accepta să-i schimbăm numele de familie în pașaport, pentru că amuș ar veni fiecare la noi și ar vrea să-și schimbe familia așa cum vrea el și închipuiți-vă ce cozi ar fi aici. La noi deseori vin tot felul de solicitări cu oameni care ba vor să-și schimbe numele de familie în McDonalds, ba în Kaufland – ei cred că dacă le vor reuși lucrul acesta, vor primi acolo reduceri, dar se greșesc amarnic fiindcă noi nu facem acest lucru.” – susține Mariana CocaCola, o lucrătoare de la secția pașapoarte din Chișinău care însuși și-a schimbat recent numele de familie din cauza unei oferte pe care a primit-o de la concernul de băuturi răcoritoare.

Nemulțumit de decizie, până când Dorin Galben va fi totuși nevoit să-și păstreze numele așa cum este. Acesta ar putea ataca decizia la Curtea Drepturilor Omului fiindcă i-ar fi fost încălcat dreptul la autodeterminare.

Articole asemănătoare