S-a terminat benzina: Un avion a fost nevoit să aștepte 3 ore în aer

Situație neplăcută în avionul responsabil pentru cursa Chișinău-Roma după ce o aeronavă a companiei AirMoldova a rămas blocată în aer timp de trei ore din cauza că i s-a terminat combustibilul și trebuia schimbată o roată.

Aeronava AirMoldova BL69 a pornit la primele ore din Chișinău spre Roma, asigurând pasagerii vor ajunge în aproximativ patru ore. Totodată, avionul era încărcat cu vreo câteva tone de benzină dar se vede că administrația aeroportului s-a zgârcit și nu a vrut să toarne mai multă benzină în aeronavă, mai ales după ce în ultima vreme prețurile carburanților s-au scumpit enorm.

“Păi iaca na, am zburat noi vreo 3 ore și când colo, fiind parcă deasupra mării dar și deasupra norilor, avionul s-a oprit cu tătu în loc și am așteptat așa vreo câteva ore bune. Piloțîi ne-au spus să nu ne facem grij că facem o mică pauză, dar mie ceva mi-a dat în cap că noi stăm pe loc că eu am văzut cum ne-am oprit cu avionul pe un nor și eu prosta vedeam de la fereastra de lângă aripă că avionul j așteaptă. Nu se face așa, trebuia să ne anunțe mai din timp că o să se întârzie” – ne-a declarat un pasager nemulțumit care se afla la momentul dat în aeronavă.

Pe de-o altă parte, pilotul a argumentat în numele administrației aeroportului: “Păi știți, nu e vina noastră, acolo se ocupă o companie externă cu încărcarea avioanelor cu benzină și eu au încărcat acolo câteva tone crezând că de data asta o să ajungă. Da, s-a făcut oleacă de economie că știți că benzina e cam scumpă dar chiar n-am crezut că nu o să ne ajungă combustibilul. Eu am Vorbit cu Vasia și el mie mi-o spus că benzina o să ajungă – noi în trecut totuși am avut chiar situații mai grave când ne-am oprit în loc pe niște nori și a venit o echipă de salvare să ne schimbe mai schimbe acolo vre-o aripă sau vre-o roată, se mai întâmplă” – ne-a declarat Grișa Gândac, pilotul Aeronavei Roma-Chișinău.

Drept scuză, compania AirMoldova și-a cerut scuze de la pasageri și le-a oferit călătorilor câte un voucher în valoare de 10 Euro dar și câte un bilet cu o călătorie gratuită în noul troleibuz turistic din capitală.

Articole asemănătoare