Sancțiuni împotriva Rusiei: Moldova nu-l va mai primi pe Kirkorov la concerte

Noi sancțiuni din partea Republicii Moldova după ce Rusia a recunoscut niște regiuni din Ucraina ca fiind independente. În timp ce Germania a oprit Nord Stream 2 iar Franța a stopat brusc exportul de croissante și baghete către Federația Rusă, și Moldova s-a gândit la o serie de sancțiuni care l-ar speria pe Putin.

Una dintre cele mai severe sancțiuni pe care însă țara noastră o impune Rusiei este interzicerea concertelor cu Filip Kirkorov în Republica Moldova. Însuși Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a semnat un decret în acest sens care-i interzice lui Kirkorov, cel puțin temporar, să facă concerte în țara noastră. Totuși, sancțiunile vor fi anulate dacă Putin va lăsa în pace Ucraina.

Aceasta nu este însă unica sancțiune pe care Republica Moldova o impune Rusiei. Printre alte sancțiuni din partea țării noastre pentru a pedepsia Federația Rusă se enumeră:

  • Salata tradițională rusească “șubă” se va numi de azi înainte “jachetă” pentru ca numele să nu mai sune atât de rusesc. Un decret a fost semnat de către Președintă.
  • Moldovenii cu numele de familie “Rusu” își vor putea schimba numele în “Moldoveanu” absolut gratuit și fără prea multă birocrație.
  • Toți vorbitorii de rusă din Republica Moldova nu vor mai vorbi limba rusă în chirilică, ci în latină.
  • Rețeaua socială rusească odnoklassniki va fi închisă în țara noastră. Acolo oricum se circulă de prin 2014 că Maia Sandu vrea să închidă Odnoklassniki.
  • Deputații din Parlament care vorbesc doar limba rusă, vor fi obligați să-și descarce aplicația Google Traducere pentru a traduce totul în limba română.
  • Moldovenii din Rusia nu vor mai lucra la stroică, ci la construcții.

Promo  Stai acasă ca o lene și n-ai de lucru? Caută un loc de muncă în Moldova pe delucru.md dând un click aici

Cam acestea sunt restricțiile pe care țara noastră le-a impus Rusiei de astăzi. Din fericire, gulașul rămâne în continuare permis pe teritoriul țării noastre fără nicio restricție, lucrurile s-ar putea însă schimba în funcție de evoluția conflictului. După cum era de așteptat, au venit și unele reacții de la Kremlin care au criticat restricțiile impuse de către țara noastră, mai ales interzicerea concertelor cu Kirkorov în R. Moldova:

„Ne pare rău că Moldova ne-a impus astfel de restricții, o să-l sunăm pe domn Dodon să vedem dacă poate face el ceva și dacă l-ar primi pe Kirkorov măcar la Sadova, că doar Sadova e teritoriu independent sau nu? Dacă nu, atunci facem. Noi putem declara independent pe cine considerăm noi că-i independent, tre să vorbesc cu domn Putin.” – a declarat Sergei Lawrow, ministrul de externe al Rusiei.

Articole asemănătoare