Sărăcie. ÎPS Vladimir se plânge că va fi nevoit să-și vândă una din cele 46 de mașini pentru a aduce focul Haric și în acest an

Sărăcie la Mitropolie. ÎPS Vladimir s-a arătat nemulțumit de scumpirea carburanților dar și a mai multor produse – din această cauză acesta va fi nevoit să-și vândă o mașină și în acest an, fiindcă altfel n-ar avea bani pentru a aduce focul haric de la Ierusalim.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir s-a arătat foarte supărat de faptul că ridicarea prețurilor îl fac pe acesta să și cheltuie mai mulți bani în fiecare lună. Mai ales că acesta este nevoit să-și plătească cele 4 servitoare și 2 bucătărese, cei doi șoferi dar și pe cei patru paznici pe care-i are acasă la el:

„Din păcate lumea pune din ce în ce mai puțini bani pe la Biserică, acest lucru este un păcat. Cum să-ți fie jale să pui un ban în cutiuța milei? Că doar moldovanul nostru umblă cu mașini de lux și lucrează peste hotare la Europa în ziua de azi, are bani. Dar de dat la Biserică n-are? Din cauza că am strâns prea puțini bani în acest an, voi fi nevoit să-mi vând o mașină ca să pot aduce oamenilor focul haric de la Ierusalim, voi rămâne cu 45 de mașini dar ce să fac dacă e nevoie. Mă bucur măcar că un stareț s-a oferit să-mi cadoneze o mașină de-a lui că o zis că nu mai are nevoie de ea, fiindcă are de gând să-și cumpere un elicopter. Trebue să ne gândim cumva ca lumea să pună din nou mai mulți bani la Biserică, ca pe vremuri. Poate om introduce vreo taxă ceva, o să ne gândim noi la vreo chestie – dar eu cred că și autoritățile aicia ar trebuie să ne ajute cumva și să ne dea o parte din bugetul statului, așa cum făcea domn Dodon când era la cârmă.” – s-a arătat supărat Mitropolitul Moldovei ÎPS Vladimir.

Pe de-o altă parte, Poșta Moldovei s-a oferit să transfere focul din Israel în Chișinău gratuit, lucru refuzat însă de Mitropolitul care dorește neapărat să zboare personal la Israel:

„Noi i-am recomandat domnului Mitropolit că-i aducem noi focul, împachetat și sigilat așa cum trebuie într-un vacuum unde nu este nici pic de aer – în așa fel încât lumânarea stă aprinsă și nu se stinge deloc. Dar acesta ne-a refuzat oferta comunicându-ne că trebuie să zboare neapărat la Israel ca să le viziteze acolo și pe câteva verișoare și prietene de-ale sale.” – ne-a comunicat un lucrător de la Poșta Moldovei care i-a făcut o astfel de ofertă ÎPS-ului.

Articole asemănătoare