Sărăcie la bătrâneţe: Tot mai mulţi bătrâni din țară sunt hrăiniți de rațe

Culmea sărăciei în republica Moldova – țara în care o pensie constituie în medie 50 de Euro lunar. Din această cauză, tot mai mulți oameni în vârstă sunt nevoiți să meargă pe la iazuri pentru a fi hrăniți de rațe, în loc să le hrănească ei pe ele.

În aceeași situație se află și nenea Toader din Anenii Noi. Acesta merge în fiecare duminică la iazul din raion pentru a mai primi câte un mic ajutor din partea rațelor mute care umblă pe acolo prin apropiere: „Alaltăieri am fost la băltoacă și rața mi-a adus niște ouă de prepeliță, o altă dată mi-a adus niște bucățele de pâine pe care le-a găsit pe undeva, tare bravo rațele astea, le pasă mai mult de noi aieștia bătrâni decât toți politicienii din țară în întregime, potlogarii ce-s ei, bată-i Domnul să-i bată“

Din păcate în ultima vreme se regăsesc tot mai puține rațe pe la lacurile și iazurile din țară, fiind că tot mai mulți moldoveni fură noaptea rațele pentru a face din ele frigărui sau a le vinde penite chiar pe la piața centrală din capitală.

În situația domnului Toader se află și alte mii de pensionari care au norocul de a fi hrănite de rațele care par a le înțelege problemele mai bine decât altcineva.

Articole asemănătoare