SCANDAL la o înmormântare după ce Preotului nu i-a plăcut mâncarea

Scandal de zile mari la o înmormântare din satul Micăuiți raionul Strășeni. Preotul s-a luat la bătaie cu enoriașii chiar la o înmormântare după ce a rămas nemulțumit mâncarea consumată la înmormântare.

Preotul Ghenadie a venit chiar după înmormântare pentru a lua parte la masa de pomenire a decedatului. După ce acesta a consumat mai multe păhărele de vin și s-a înfruptat din cele gătite de către gospodina casei, preotul a hotărât să guste și niște sarmale de casă cu care femeia pe care le-a gătit se lăuda.

Acesta a rămas însă încremenit după ce a gustat din sarmalele gătite. Chiar după prima înghițitură s-a dezamăgit într-atât de mult încât a blăstămat-o pe gospodină și a hotărât împreună cu dăscălița să părăsească masa. Auzind aceste vorbe, bărbatul gospodinei s-a supărat rău pe preot începând să arunce cu el în cuvinte.

„Auz wăi, pălărie, fumeia mea știe a găti mai bine decât alte femei, ce-i cu tine, ce te-a apucat? Vină înapoi la masă și nu te foi tare, nu mă fă de rușine în fața satului că amuș a să-ți sară sutana” – și-a apărat soția săteanul nemulțumit de gestul preotului. Pe de-o altă parte, preotul i-a reproșat:

„Bată-vă Dumnezău, asta-i mâncare de dat la porci da nu la oameni. Eu în viața mea am fost la sute de înmormântări și niciodată nu am gustat așa găluște uscate, parcă scoase dintr-un loc. Vreți să mă otrăviți cu mâncarea voastră, nebunilor ce sunteți. Mai du-te cu fumei-ta la mănăstire și mai mergeți la spovedit că se vede că vai de capul vostru”. Auzind aceste cuvinte de la preot, bărbatul i-a sărit la bătaie.

Preotul nu s-a lăsat însă bătut. Acesta a început a rosti mai multe rugăciuni însă prea târziu, fiind că s-a ales cu nasul rupt de la bărbatul căruia i-ar fi jignit femeia că nu e gospodină. La fața locului a venit și poliția din sat care a vrut să se convingă gustând sarmalele.

Poliția nu a întocmit un proces penal, dat fiind faptul că după părerea lor sarmalele ar fi avut un gust destul de normal. O expertiză medico-legală făcută de un medic la fața locului a arătat că preotul și-ar fi pierdut de fapt gustul în acea zi, de aceea tocmai sarmalele au avut cu totul și cu totul un alt gust pentru el.

Totuși, preotul nu și-a cerut scuze și a anunțat că mai mult nu-i va mai primi în Biserică pe cei doi enoriași la care a luat masa în ziua înmormântării.

Articole asemănătoare